Antena 3 CNN Politică Băsescu susţine că a primit un telefon de la Casa Albă, imediat după vizita lui Ponta la Washington. Ce i-a spus Biden preşedintelui României

Băsescu susţine că a primit un telefon de la Casa Albă, imediat după vizita lui Ponta la Washington. Ce i-a spus Biden preşedintelui României

Băsescu susţine că a primit un telefon de la Casa Albă, imediat după vizita lui Ponta la Washington. Ce i-a spus Biden preşedintelui României
de O.P.    |    25 Oct 2013   •   06:06

Traian Băsescu susţine că a fost sunat de vicepreşedintele american Joe Biden, la scurt timp după vizita lui Victor Ponta la Casa Albă. Nu au discutat însă despre întrevederea cu premierul, ci despre amplasarea sistemului antirachetă la Deveselu sau criza din Siria.

Traian Băsescu susţine că Biden i-a dat asigurări că relaţiile bilaterale dintre ţările noastre reprezintă, în acest moment, una dintre cele mai puternice garanţii pentru securitatea României.

Convorbirea telefonică între preşedintele traian Băsescu şi vicepreşedintele american Joe Biden a avut loc aseară, la iniţiativa oficialului american, potrivit comunicatului Administraţiei prezidenţiale.

"Domnul vicepreşedinte Joseph Biden şi-a exprimat recunoştinţa faţă de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, pentru modul în care ţara noastră se implică în proiectele politice şi militare care privesc securitatea internaţională, precum şi pentru participarea trupelor româneşti în misiunile militare din Afganistan".
SURSA: Comunicat Administraţia Prezidenţială

Totodată, vicepreşedintele american a salutat în numele Statelor Unite ale Americii începerea lucrărilor la baza militară de la Deveselu, unde va fi amplasat sistemul antirachetă, dar şi relaţiile bilaterale dintre România şi SUA.  

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a reiterat interesul deosebit pentru Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, subliniind că relaţiile bilaterale dintre ţările noastre reprezintă, în acest moment, una dintre cele mai puternice garanţii pentru securitatea României, precum şi pentru stabilitatea regională în Europa de Sud-Est," se mai arată în comunicat.

În aceeaşi convorbire, Traian Băsescu şi Joseph Biden au făcut o evaluare a crizei din Siria şi au discutat şansele Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova de a se apropia de Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: Joe Biden
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close