Antena 3 CNN Politică Băsescu: Vreau un guvern PDL-PNL, cu premier democrat liberal

Băsescu: Vreau un guvern PDL-PNL, cu premier democrat liberal

Băsescu: Vreau un guvern PDL-PNL, cu premier democrat liberal
Sursa foto: basescu
05 Noi 2009   •   09:37

Preşedintele Traian Băsescu vrea să resusciteze dreapta românească prin formarea unui guvern postelectoral alcătuit din PDL şi PNL. Cooptarea post-alegeri a liberalilor este condiţionată însă de lipsa de pretenţii a acestora pentru postul de premier.

Băsescu vede un viitor ?guvern de dreapta, format din PDL si PNL, dacă liberalii renunţă la exigenţa, pe care au avut-o imediat după alegeri, de a da premierul. Deci un guvern de dreapta, cu un premier de la PDL.? De altfel, Traian Băsescu a declarat joi la postul de radio Realitatea FM că de data aceasta nu mai este dispus să ?facă drumul până la jumătate? cum a făcut în cazul Croitoru, când a numit totuşi un premier independent, aşa cum cerea majoritatea parlamentară. El a menţionat faptul că, cel mai probabil, după noua rundă de consultări cu partidele, va numi un premier de la partidul cu cele mai multe mandate în parlament.

În situaţia în care şi acest nou guvern va pica, Băsescu nu exclude varianta alegerilor anticipate, care deşi nu sunt de dorit, reprezintă ?un mecanism de rezolvare a crizelor politice?. Cu toate acestea, preşedintele este de părere că ?Romania n-ar suporta încă un rând de alegeri pentru Parlament?.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern PNL
Parteneri
Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile
x close