Blaga: Adrian Năstase va avea un viitor luminos în PSD

de M.Z.    |    18 Mar 2013   •   22:44
Blaga: Adrian Năstase va avea un viitor luminos în PSD Foto: Agerpres
Preşedintele PDL Vasile Blaga spune că, având în vedere reacţiile liderilor PSD faţă de Adrian Năstase, fostul prim-ministru, eliberat luni din închisoare, "va avea un viitor luminos în PSD", informează Mediafax.

"Am văzut poziţiile principalilor conducători ai PSD, care îl aşteaptă în partid, înseamnă că (Adrian Năstase - n.r.) va avea un viitor luminos în PSD", a declarat Vasile Blaga, întrebat ce viitor politic crede că va avea fostul premier eliberat, luni, din închisoare.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Adrian Năstase să ocupe funcţii publice, liderul PSD a spus că, din cunoştinţele sale, există nişte "restricţii legale" în acest sens pentru persoane aflate în situaţia lui Adrian Năstase "şi atunci toată lumea, inclusiv domnul Năstase, trebuie să respecte legea".

În ceea ce priveşte decizia privind eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase, Vasile Blaga a afirmat că nu comentează decizii ale instanţelor de judecată.

Adrian Năstase a ieşit de după gratii luni, după ce Tribunal Bucureşti a decis ca fostul premier să fie eliberat condiţionat.

În drum spre acasă, fostul premier, însoţit de cei doi fii, s-a oprit la o clinică medicală privată din sectorul 1, aflată în apropiere de Piaţa Victoriei, pentru a-şi face nişte analize. Năstase a ieşit din închisoare la ora 18.00 şi s-a oprit la clinică în jurul orei 18.45.

Adrian Năstase şi-ar putea petrece prima noapte în libertate la spital

Citeşte şi Ce spune avocatul lui Năstase despre vizita la spital a fostului premier

Procurorul care a instrumentat cazul Năstase, "foarte slab din punct de vedere juridic". Aprecierea vine de la avocatul fostului premier


Năstase era încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie 2012, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

Informaţii din celulă. Năstase este deţinutul N0049 şi are un card unde familia poate depune bani

Cum şi-a scris Năstase cartea din închisoare? Deţinuţii nu au acces la internet

Dosarul eliberării lui Năstase, obţinut de Antena 3: Ce a învăţat fostul premier după gratii

Parteneri
x close