Antena 3 CNN Politică Boc: Geoană va fi înlocuit la Senat dacă mai boicotează angajarea răspunderii pe Legea Educaţiei

Boc: Geoană va fi înlocuit la Senat dacă mai boicotează angajarea răspunderii pe Legea Educaţiei

Boc: Geoană va fi înlocuit la Senat dacă mai boicotează angajarea răspunderii pe Legea Educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Noi 2010   •   08:25

Premierul Emil Boc îl ameninţă pe Mircea Geoană că îl va schimba din funcţia de preşedinte al Senatului. Asta dacă social-democratul va continua să "boicoteze" procedura angajării răspunderii pe Legea Educaţiei. Aceste discuţii vin după ce, miercuri, Curtea Constituţională a decis că angajarea răspunderii pe Legea Educaţiei poate merge mai departe.

După verdictul dat de Curtea Constituţională, Puterea aşteaptă discutarea moţiunii de cenzură pe Legea Educaţiei. Preşedintele Senatului anunţă însă că legea, aşa cum a ieşit din comisia de învăţământ, va intra în dezbaterea plenului. În aceste condiţii, Emil Boc l-a ameninţat pe Mircea Geoană că îşi va pierde postul.

Decizia Curţii a stârnit nemulţumirea Opoziţiei. Liderul Partidului Conservator Daniel Constantin este de părere că judecătorii Curţii Constituţionale au ratat ocazia de a demonstra că sunt consecvenţi în deciziile pe care le iau.

Sindicatele profesorilor au criticat decizia Curţii Constituţionale. Ele susţin că judecătorii au fost influenţaţi politic.

 

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc Mircea Geoană presedinte Senat
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close