Antena 3 CNN Politică Boc: PD-L îl dă în judecată pe Tăriceanu dacă blochează majorarea salariilor

Boc: PD-L îl dă în judecată pe Tăriceanu dacă blochează majorarea salariilor

Boc: PD-L îl dă în judecată pe Tăriceanu dacă blochează majorarea salariilor
27 Oct 2008   •   15:46

PD-L va depune plângere penală împotriva şefului Guvernului Călin Popescu Tăriceanu, dacă acesta va emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru blocarea salariilor profesorilor, anunţă preşedintele partidului Emil Boc. Potrivit Constituţiei, România este un stat de drept în care instituţiile trebuie respectate, iar, printr-o decizie de blocare a unei legi, Tăriceanu ar compromite definitiv instituţiile fundamentale care s-au pronunţat în favoarea legii: Parlamentul, Curtea Constituţională şi preşedintele.
Printr-o Ordonanţă de Urgenţă, premierul ar transforma toate aceste instituţii ?într-un preş pe care se şterge?, e de părere Emil Boc.
Totodată, PD-L va depune o moţiune de cenzură în Parlament, pe motiv că guvernul încalcă Legea Fundamentală a Statului şi premierul se face vinovat de abuz în serviciu, cu toate că există fonduri necesare pentru a acoperi majorarea salariilor profesorilor.
?Recent, Guvernul a alocat aproape 600 de milioae de euro, în mod clientelar, în zonele unde sunt cu predilecţie aleşi primari PNL şi PSD. (...) Acest Guvern manifestă un dispreţ deosebit faţă de banul public?, a declarat Theodor Stolojan.
Parlamentarii PD-L care nu vor semna moţiunea, nu sunt de acord cu majorarea salariilor profesorilor, adaugă acesta.
În acelaşi timp, PD-L îl somează pe preşedintele Camerei Deputaţiulor, Bogdan Olteanu, să pună în discuţie Legea Lustraţiei.
De cealaltă parte, Ludovic Orban, ministru al Transporturilor şi membru PNL, e de părere că afirmaţiile lui Emil Boc nu sunt altceva decât o născocire menite să atragă atenţia în campanie. Guvernul acţionează în baza Constituţiei şi are dreptul să emită ordonanţe de urgenţă, spune Orban, la Antena3.
O părre la fel de proastă are şi Marko Bela, preşedintele UDMR, care spune că vede "gesturi electorale" în anunţurile PD-L privind depunerea unei plângeri penale împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu. "Acestea sunt deja gesturi electorale şi nu au niciun fel de efect, atât pot să comentez", a afirmat Bela.
Nici preşedintele PSD, Mircea Geoană nu aprobă gestul PD-L. Geoană a declarat, pentru Mediafax, că demersul PD-L de a iniţia o moţiune de cenzură este "pur electoral". "Pe noi ne interesează ca legea să fie aplicată. Aşteptăm să vedem care este formula pe care Guvernul o va adopta şi vom cere convocarea imediată a Parlamentului. Dacă va fi vorba de o Ordonanţă de Urgenţă, Parlamentul poate să voteze împotriva ei şi Legea devine aplicabilă instantaneu. Este cea mai simplă şi expeditivă formulă", a explicat Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close