Antena 3 CNN Politică Boc: Un număr de 5.000 de delegaţi poate fi în regulă, cu condiţia ca aleşii locali să aibă majoritate

Boc: Un număr de 5.000 de delegaţi poate fi în regulă, cu condiţia ca aleşii locali să aibă majoritate

Boc: Un număr de 5.000 de delegaţi poate fi în regulă, cu condiţia ca aleşii locali să aibă majoritate
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2013   •   14:39

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că un număr de 5.000 de delegaţi la Convenţie "poate fi în regulă", cu condiţia ca aleşii locali să aibă majoritate şi a exclus acuzaţiile legate de posibila măsluire a alegerilor interne în partid în 2011.
   
"Un număr de 5.000 poate fi în regulă, cu condiţia ca acolo (la Convenţia Naţională - n.r.) aleşii locali să aibă majoritate. Adică un procent de 75% dintre participanţi să fie aleşi locali, 25% să fie restul, numiţi de birourile permanente judeţene", le-a spus Emil Boc ziariştilor.
   
El a fost întrebat cum comentează faptul că unii democrat-liberali susţin că alegerile interne din PDL în 2011, când au candidat el şi Blaga la şefia partidului, ar fi fost măsluite.

"Eu cred că aţi fost martori, aţi văzut ce s-a întâmplat, a fost o competiţie deschisă, la vedere, cu două echipe care s-au prezentat în faţa colegilor din Convenţie. Eu cred că numai cine nu este cu bună credinţă la partid poate să spună acest lucru", a răspuns Boc, menţionând că în 2011 Convenţia a fost organizată "conform standardelor PDL".
   
Emil Boc a mai spus că a face lobby este altceva şi că fiecare candidat la şefia PDL este normal să fac acest lucru, dar că în cabina de vot "fiecare este suveran".
   
"A face lobby, a susţine un candidat sau altul este o procedură firească şi normală. Un şef de organizaţie poate să aibă o opinie care poate conta, dar nu îl poate obliga pe respectivul participant la Convenţie să voteze într-o direcţie sau alta. Resping categoric orice afirmaţie de acest fel, că ar fi fost măsluite rezultatele (în 2011 - n.r.)", a spus Boc.
   
El a precizat că nu va candida la nicio funcţie la Convenţia din martie şi că va rămâne primar al muncipiului Cluj-Napoca.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close