Antena 3 CNN Politică Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei

Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei.

Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    01 Feb 2022   •   20:51

Ministerul Afacerilor Externe a salutat marcarea marţi, 1 februarie 2022, a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România şi Ucraina. Cu acest prilej aniversar, a avut loc un schimb de scrisori de felicitare între ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu şi omologul ucrainean, Dmytro Kuleba.

În scrisoarea sa, ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat importanța relației cu Ucraina și a reiterat angajamentul pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, în spiritul valorilor europene și în conformitate cu agenda europeană și euroatlantică a Ucrainei, transmite MAE.

Șeful diplomației române a exprimat speranța că dialogul deschis și consistent, pe care l-a promovat și susținut constant, prin numeroase contacte directe în ultimii doi ani cu omologul său, va aduce soluții rapide și durabile la problemele identitare ale minorității române din Ucraina. Totodată, a evidențiat angajamentul pentru dinamizarea cooperării transfrontaliere și în domenii sectoriale de interes comun.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, precum și pentru dreptul acestui stat de a-și decide liber cursul politicii sale externe și de securitate. În același timp, a exprimat încrederea că opțiunea democratică a poporului ucrainean constituie o forță motrice a procesului de reforme din Ucraina.

Subliniind aspirația comună a popoarelor român și ucrainean pentru stabilitate, prosperitate și securitate ca principii ale cooperării bilaterale, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat încrederea că interacțiunea comună, pe aceste baze, poate deveni un exemplu în regiune.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close