Antena 3 CNN Politică Bogdan Chirieac, după adoptarea moţiunii: Totul se mută înapoi în mâna preşedintelui

Bogdan Chirieac, după adoptarea moţiunii: Totul se mută înapoi în mâna preşedintelui

 Analistul Bogdan Chirieac a afirmat că după adoptarea moţiunii de cenzură de către Parlament, "totul se mută înapoi în mâna preşedintelui Klaus Iohannis" şi a opinat că "se va merge pe anticipate".

Bogdan Chirieac, după adoptarea moţiunii: Totul se mută înapoi în mâna preşedintelui
05 Feb 2020   •   16:24

"Dânsul alege dacă va folosi un premier de sacrificiu ca să pice două guverne să ajungă la anticipate şi cred că asta e calea, sau dacă va alege premierul propus de noua majoritate parlamentară, premier despre care s-a vorbit de ieri că ar putea să fie Remus Pricopie sau altcineva, care să nu facă parte dintr-un partid politic, caz în care nu vor mai fi anticipate, vor fi alegeri la termen", a declarat Chirieac, miercuri.

El a susţinut că "se va merge pe anticipate", un vot pentru Ludovic Orban "decredibilizând" PSD.

"Cred că se va merge pe anticipate. În momentul acesta, cel care hotărăşte este preşedintele Iohannis. Partidele, chiar dacă sunt fundamentale şi Parlamentul are ultimul cuvânt, cred că sunt, cumva, pe o poziţie secundară. Preşedintele, dacă-l repune pe Orban, aşa cum este el acum, practic scos din politică, după evenimentele de azi-noapte şi după prestaţia de-a dreptul isterică de astăzi, un vot pentru Orban ar decredibiliza PSD în acest moment. L-a văzut toată lumea. Nu poţi să fii de acord cu 25 de ordonanţe de urgenţă şi 31 de hotărâri de guvern într-o noapte. Aşa ceva nu e posibil. Deci, viitorul imediat va fi hotărât de preşedintele Iohannis", a spus Bogdan Chirieac.

Moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD, a fost adoptată, miercuri, de Parlament cu 261 de voturi "pentru" şi 139 de voturi "împotrivă".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close