Antena 3 CNN Politică Bogdan Chirieac: PNL şi Antonescu îşi doresc să aibă instituţiile de forţă, ca o garanţie suplimentară

Bogdan Chirieac: PNL şi Antonescu îşi doresc să aibă instituţiile de forţă, ca o garanţie suplimentară

Bogdan Chirieac: PNL şi Antonescu îşi doresc să aibă instituţiile de forţă, ca o garanţie suplimentară
de M.T.    |    10 Feb 2014   •   19:58

Discuţia privind numirea lui Klaus Iohannis ca vicepremier trebuie privită „în cheie electorală”, consideră analistul Bogdan Chirieac, care consideră că PNL şi Crin Antonescu îşi doresc să deţină instituţiile de forţă, ca o garanţie suplimentară.

„Toată această mişcare eu o văd în cheie electorală. Pentru toată lumea este tot mai evident că noua Constituţie nu are cum să treacă. Netrecând noua Constituţie, PSD va avea un candidat la preşedinţie. Dacă ar fi trecut Constituţia, atunci domnul Antonescu ar fi rămas candidatul USL”, a spus Chirieac la emisiunea "La ordinea zilei" de la Antena 3.

Pe actuala Constituţie, PSD nu va accepta să pună un preşedinte cu puterile lui Traian Băsescu cinci ani de aici încolo. Domnul Crin Antonescu prespun că are aceste calcule şi a încercat să aducă nişte miniştri mult mai vocali, iar lovitura de imagine este domnul Klaus Iohannis”, a adăugat jurnalistul.

„PNL şi Antonescu vor să aibă aceste instituţii de forţă - pentru că vicepremierul coordonează Internele, Apărarea, primeşte rapoartele de la serviciile secrete - care reprezintă o garanţie suplimentară pe care Crin Antonescu o doreşte pentru ca USL fie să rămână cu dânsul candidat, fie să aibă acces la informaţii dacă USL se rupe”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close