Antena 3 CNN Politică Bogdan Teodorescu: Antonescu a omorât cel mai mare adversar al lui Băsescu, USL

Bogdan Teodorescu: Antonescu a omorât cel mai mare adversar al lui Băsescu, USL

Bogdan Teodorescu: Antonescu a omorât cel mai mare adversar al lui Băsescu, USL
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Feb 2014   •   23:29

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, are o nouă strategie: încă de anul trecut, liberalul doreşte o schimbare a electoratului, dând simpatizanţii USL pe cei ai preşedintelui Traian Băsescu.

 
Analiza a fost făcută de analistul politic Bogdan Teodorescu, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
"Crin Antonescu a luat o decizie complicată, a omorât cel mai mare adversar al lui Traian Băsescu - USL, iar Tăriceanu a cerut reînfiinţarea USL. Cei doi au ales căi diferite. 
 
Antonescu doreşte să schimbe electoratul în acest moment. Vrea să părăseacă electoratul USL şi să se îndrepte spre un electorat al lui Traian Băsescu, iar acest lucru se vede din septembrie anul trecut, când Antonescu a încetat să-l mai atace pe preşedinte", a spus profesorul Bogdan Teodorescu, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
În ceea ce priveşte ruptura USL, analistul politic a comentat că nu Klaus Iohannis este cauza, aşa cum spune.
 
"Antonescu are o strategie nouă, cred că nu mai e nimeni naiv să creadă că ruptura USL e din cauza lui Iohannis", a punctat Teodorescu.
 
Astfel, odată ruptă Uniunea Social-Liberală, Crin Antonescu are nevoie să se îndrepte spre electoratul lui Traian Băsescu, oferindu-i preşedintelui o mare victorie, respectiv desfiinţarea USL, a mai spus analistul politic.
 
Totuşi, în acest moment, mişcarea lui Tăriceanu de înfiinţarea a unui nou partid este periculoasă pentru Antonescu, pentru că îi poate fura mare parte din electorat.
 
"Mişcarea lui Tăriceanu e periculoasă pentru Crin Antonescu, pentru că există riscul ca Antonescu să plece spre electoratul lui Băsescu, acesta să-l accepte sau nu, dar el vrea să nu piardă electoratul PNL, ci vrea să facă o mixtură de electorat, este un joc foarte spre muchie, nu ştiu dacă o să iasă sau nu.
 
Dacă nu făcea Tăriceanu acest gest, era foarte posibil ca electoratul liberal într-o proporţie mare să meargă spre Crin Antonescu, dar aşa Tăriceanu l-a încurcat pe Antonescu. Aşa se explică asaltul împotriva lui Tăriceanu care are loc de ieri", a adăugat analistul politic Bogdan Teodorescu.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close