Antena 3 CNN Politică Bogdan Teodorescu: Un europarlamentar trebuie să apere interesele ţării, chiar şi când ţara greşeşte. Aperi ţara, nu familia politică

Bogdan Teodorescu: Un europarlamentar trebuie să apere interesele ţării, chiar şi când ţara greşeşte. Aperi ţara, nu familia politică

Bogdan Teodorescu: Un europarlamentar trebuie să apere interesele ţării, chiar şi când ţara greşeşte. Aperi ţara, nu familia politică
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Mai 2014   •   19:21
Profesorul Bogdan Teodorescu a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3, că există o problema fundamentală când ne raportăm la instituţiile europene, pe fondul alegerilor europarlamentare.

Problema derivă, conform profesorului, din mai multe lucruri dar în mod special din modul de a face politică al lui Traian Băsescu.
 
"Orice facem, în orice discuţie politică, revenim la Traian Băsescu. Ştiu că este la modă să fie criticaţi cei care sunt împotriva sa, suntem acuzaţi că facem nu ştiu ce mantre politice, dar realitatea este că foarte multe lucruri vin de la domnia sa. Această percepţie vine de la un mod de a face politică pe care domnul Băsescu l-a dus la paroxism."
 
De asemenea, Teodorescu a arătat că există o diferenţă între euroscepticismul românilor şi cel european. 
 
"Este normal ca cetăţeanul român să fie eurosceptic, doar că este o nuanţă diferită. Este vorba despre o prejudecată. Toată lumea se raportează la Bruxelles ca la o instanţă supremă. Problema este că probabil va trebui, în urma acestor alegeri, ca Bruxelles să devină un aliat şi nu un diriginte."
 
Totuşi, o altă problemă gravă punctată de profesorul Teodorescu a fost atitudinea europarlamentarilor români faţă de propria ţară. 
 
"Să nu ne imaginăm că imaginea negativă pe care o ora România în Europa este doar produsul propriilor lor investigaţii, este produsul "muncii" unor sisteme întregi din România care zi de zi au denigrat oameni de aici din România. De aici pornim. Oamenii pe care îi trimitem în PE în următorul mandat trebuie să fie oameni care nu acceptă să facă acest tip de joacă. Un om politic care reprezintă România trebuie să o apere chiar şi atunci când ţara greşeşte. Ideea că noi trimitem ambasadori care să ne înjure peste hotare este o abominaţie. Cauza lui fundamentală trebuie să fie apărarea intereselor naţionale. Nu îţi place, eşti liber să îţi dai demisia. Aperi ţara, nu familia politică."
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close