Antena 3 CNN Politică Cabinetul Emil Boc susţine examenul final: Votul de învestitură

Cabinetul Emil Boc susţine examenul final: Votul de învestitură

Cabinetul Emil Boc susţine examenul final: Votul de învestitură
22 Dec 2008   •   10:43

Astăzi va avea loc examenul final pentru cabinetul Emil Boc. Premierul desemnat va prezenta în plen programul de guvernare şi componenţa Executivului, pentru a primi votul de învestitură. Şedinţa comună a celor două Camere va începe la ora 15.00.
Votul de învestitură reprezintă ultima etapă pentru validarea noului guvern condus de premierul desemnat, Emil Boc. Coaliţia de guvernare formată din Alianţa PSD+PC şi PD-L beneficiază de o majoritate confortabilă în Parlament, astfel încât votul se anunţă a fi unul lipsit de emoţii.
Guvernul va avea la dispoziţie o oră pentru a răspunde întrebărilor parlamentarilor - 30 de minute la începutul şedinţei şi 30 la final. Fiecare grup parlamentar îşi va prezenta punctul de vedere referitor la programul de guvernare şi la componenţa Cabinetului.
Parlamentarii PD-L vor avea la dispoziţie 55 de minute, cei ai Alianţei PSD + PC 54 de minute. Grupului parlamentar al PNL i-au fost alocate 31 de minute, celui al UDMR 10 minute, iar pentru cel al minorităţilor 6 minute.
Dezbaterile în plen vor dura aproximativ 3 ore, iar votul va fi secret prin bile depuse în urne.
După votul de învestitură, membrii guvernului vor merge la Cotroceni, pentru a depune jurământul în faţa preşedintelui Traian Băsescu. Apoi, noul Guvern îşi va putea începe, efectiv, activitatea.
Una dintre priorităţile cabinetului este finalizarea legii bugetului de stat pentru anul viitor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: cotroceni grupuri parlamentare PD-L PNL UDMR
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close