Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: Guvernanții bagă spaima în noi pentru a promova măsurile de protecție împotriva coronavirusului

Călin Popescu Tăriceanu: Guvernanții bagă spaima în noi pentru a promova măsurile de protecție împotriva coronavirusului

Călin Popescu Tăriceanu a publicat un mesaj pe o rețea socială prin care acuză guvernanții că promovează măsurile de protecție împotriva coronavirusului prin instalarea panicii în rândul cetățenilor.

Călin Popescu Tăriceanu: Guvernanții bagă spaima în noi pentru a promova măsurile de protecție împotriva coronavirusului
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    29 Iun 2020   •   11:51

Am scris și voi continua să scriu despre efectele negative ale panicii ca singură metodă de promovare a măsurilor de protecție împotriva coronavirusului. 

Pare că asta e singura cale pe care guvernanții o știu. Mai țineți minte când au decretat starea de urgență? Ca să bage spaima în noi au scos pe străzi militarii cu mitraliere și TAB-uri de parcă mitralierele puteau omorî virusul. Încă de la început guvernanții noștri au jucat cartea panicii și a spaimelor. Oare nu există alte metode de a-ți convinge cetățenii că este nevoie, măcar pentru o perioadă, de purtarea măștilor și evitarea aglomerațiilor? Eu cred că da. Eu cred că guvernul ar trebui foarte repede să:

1. Dea românilor vulnerabili măștile de care au nevoie.

2. Rescrie campania de avertizare în care investesc sute de milioane de lei.

3. Apeleze la intelectualitatea rurală pentru o campanie de conștientizare a necesității de purtare a măștilor. Cred că dascălul, preotul și primarul pot convinge oamenii mult mai ușor decât poate să o facă panica trâmbițată zilnic de autorități, pentru că guvernanții sunt percepuți că nu fac decât să joace sceneta “Petrică și lupul” și oamenii nu mai au încredere.

4. Pot să scoată militarii și poliția pe stradă, dar nu pentru amenzi, amenințări sau intimidări, ci pentru același proces educațional. Cred că este mai convingător un polițist sau un militar care întinde o mască unei persoane care nu poartă spunându-i „Vă rog să o purtați! E spre binele tuturor!” decât un agent care își scoate carnetul de amenzi și începe să le împartă în stânga și în dreapta. Sper că au înțeles deja că amenzile nu funcționează.

Metode ar fi dacă guvernanții nu ar sta cu ochii doar pe sondaje și dacă ar implica în acest proces de conștientizare autoritățile locale, de la testări masive până la măsurile preventive”, scrie liderul ALDE pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close