Antena 3 CNN Politică Campaniile electorale pentru referendum şi europarlamentare s-au încheiat

Campaniile electorale pentru referendum şi europarlamentare s-au încheiat

Campaniile electorale pentru referendum şi europarlamentare s-au încheiat
24 Noi 2007   •   12:11

Campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul privind introducerea votului uninominal s-au încheiat sâmbătă dimineaţa. Procesul de vot va începe duminică, la ora 7,00, şi se va încheia la ora 21,00. Cetăţenii români pot vota pe bază de buletin de identitate, carte de identitate sau paşaport. În contextul celor două scrutine, Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor din Primăria Capitalei a decis să extindă programul de lucru cu publicul sâmbătă şi duminică. Astfel, sâmbătă, programul se va desfăşura între orele 8,00 şi 20,00, iar duminică între orele 8,00 şi 21,00. Pentru eliberarea cărţii de identitate se achită 7 lei la ghişeele Direcţiei.

Cartea de identitate se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se va face dovada numelui, a stării civile, a cetăţeniei şi a domiciliului. Pentru eliberarea unui nou buletin, ca urmare a expirării termenului de valabilitate, solicitanţii trebuie să prezinte şi un timbru fiscal în valoare de un leu sau de patru lei, în cazul pierderii, furtului sau deteriorării actului.Preşedinţii de secţii vor duce materialele la secţiile de vot cu transport asigurat şi însoţiţi de poliţişti. Operaţiunea de distribuire trebuie să se finalizeze până la ora 18,00, când vor fi sigilate secţiile de votare, premergător referendumului şi alegerilor europarlamentare, ce vor avea loc duminică, 25 noiembrie.

Campania electorală pentru referendum a început pe 25 octombrie, la o zi după ce decretul privind organizarea referendumului pentru introducerea votului uninominal concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European a fost publicat în Monitorul Oficial. Campania pentru alegerile europarlamentare a început pe 26 octombrie, la scrutin fiind înscrise 13 partide şi un candidat independent.

Rompres

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close