Antena 3 CNN Politică Candidatul Geoană, mesaj de unitate către români: Vă chem ca în 50 de zile să scăpăm de "năpasta" Băsescu

Candidatul Geoană, mesaj de unitate către români: Vă chem ca în 50 de zile să scăpăm de "năpasta" Băsescu

Candidatul Geoană, mesaj de unitate către români: Vă chem ca în 50 de zile să scăpăm de "năpasta" Băsescu
Sursa foto: Mircea Geoanã
02 Oct 2009   •   18:18

Liderul PSD, Mircea Geoană a ţinut un mesaj de unitate în faţa celor peste 10.000 de delegaţi PSD reuniţi la Congresul de lansare a candidaturii sale la Cotroceni. Preşedintele social-democrat a invocat pericolul care-l reprezintă traian Băsescu pentru România, cerând social-democraţilor şi românilor să vină alături de el pentru ca în 50 de zile să înlăture această năpastă de la cârma statului.
Vă prezentăm principalele declaraţii ale liderului PSD:
Au mai ramas 50 de zile în care vor fi presiuni, vor fi diversiuni, adversarul nostru va apela la şantaj şi intimidare pentru că asta ştiu ei să facă cel mai bine pentru că sunt disperaţi că vor pierde alegerile
Vă spun că trebuie să fim uniţi şi nu trebuie să cedăm în faţa presiunilor. Vă cer ca aceste 50 de zile să fie cele mai robuste, cele mai puternice şi cele mai dinamice campanii din istoria PSD
Vă cer vouă colegilor şi prietenilor mei de partid, dar şi românilor dezamăgiţi de viaţa şi de locul de muncă să vbină în rândurile unite şi de Sfântul Nicolae să contribuim la eliberarea de acest regim blestemat
Când am intrat în această coaliţie au fost colegi care au susţinut că Băsescu nu se schimbă niciodată şi au avut dreptate.
De fiecare dată Traian Băsescu a stricat tot. În 1997 când ne pregăteam să intrăm în NATO acest om a spulberat CDR, în 2004 când ne pregătream să intrăm în UE, era datoria lui să primim toţi banii europeani la care aveam dreptul, şi-a înjunghiat aliaţii, şi-a alungat consilierii şi s-a îndepărtat de problemele oamenilor. Asta e ceea ce fac şi acum.


MIRCEA GEOANĂ, INTRARE TRIUMFALĂ LA CONGRES


Pentru ţară şi pentru români TB este o năpastă mai sunt 50 de zile şi scăpăm ţara de el
Acum, când trecem prin cea mai dificilă perioadă când avem nevoie mai mult de oricând de stabilitate, de încredere în plen extern, Traian Băsescu a declanşat o criză doar ca să distragă atenţia de la propriul lui eşec, dar românii nu mai pot fi păcăliţi
Pentru ţară Traian Băsescu este un pericol. Mai sunt 50 de zile şi scăpăm ţara de el
În vremuri de criză economică Traian Băsescu a aruncat ţara în criză politică. Criză, numele tău este Băsescu!
A pus în mod deliberat totul la cale a ştiut ce face, a premeditat acţiunea de acum câteva zile nu a ezitat nici un moment. Întrebarea este de ce? Pentru că este disperat, ştie că românii nu mai încredere în el, că pierde alegerile, este dispus să facă totul pentru a câştiga alegerile
Mai sunt 50 de zile, noi trebuie să-l lovim. Ştiam de la început că va fi greu, că lupul îşi schimbă părul dar năravul ba, dar a venit vremea să spunem gata, destul, nu mai putem fi alături de un om care face rău ţării, de cei care aruncă ţara în criză politică devastatoare.

DISCURSUL LUI MIRCEA GEOANĂ


PSD a câştigat patru bătălii electorale, l-am bătut pe Băsescu şi pe cei care îl ascultă orbeşte de trei ori în doi ani de zile şi-l vom mai bate încă o dată de această dată defintiv
Traian Băsescu a distrus această guvernare, este al treile guvern pe care acest om îl pune la pământ şi a câta oară când acest om sacrifică această ţară pentru interesul personal. I-a dezbinat şi i-a întors pe unii miniştrii unii împotriva celorlalţi şi i-a ieşit. El duce România către naufragiu, sărăcie şi dezastru. Noi trebui să-l oprim!
În ultimii 5 ani de zile lui Traian Băsescu nu i-a păsat decât de el şi de locul lui de muncă. 800 de oameni îşi pierd locul de muncă în fiecare zi, 4 milioane de români trăiesc la limita sărăciei, 9 milioane merg pe uliţe de pământ şi nu au canalizare.Traian Băsescu a scufundat românia în noroi
Români vreau să vă întreb, trăiţi bine? Unde sunt dreptatea şi adevarul promise acum cinci ani? Vă las pe voi să răspundeţi la această întrebare.

În mod oficial cer congresului să terminăm odată pentru totdeauna să retragem sprijinul pentru acest guverrn nelegitim şi să folosim toate mijloacele politice pentru înlăturarea regimului Băsescu-Boc din România. Acesta este răspunsul pe care-l aşteaptă România.

Ca preşedinte, vreau o singură Românie, în care să avem cât mai multe locuri de muncă bine plătite. Suntem astăzi într-o hală industrială, la Romaero, şi vreau din acest loc ales în mod simbolic să transmitem mesajul 'Avem nevoie de mai multe locuri de muncă şi să dăm industriei româneşti o nouă şansă', şi vă chem în jurul acestui proiect.

Vreau o singură Românie în care pensionarii, părinţii şi bunicii noştri să fie respectaţi. Traian Băsescu a spus că sunt o povară şi că sunt asistaţi social după o viaţă de muncă, de sacrificii şi dedicată construcţiei acestei ţări. (...) Trebuie să începem acest nou proiect naţional prin a le acorda părinţilor şi bunicilor respect. Avem nevoie de un cod al pensionarilor în care să fie trecute negru pe alb toate drepturile pe care le merită după o viaţă de muncă, şi vă rog să fiţi alături de mine. Vreau o singură Românie în care agricultorii să aibă un trai mai bun, cred cu tăria că agricultura va relansa economia românească.
Cota unică i-a îmbogăţit pe câţiva şi i-a nedreptăţit pe cei mulţi.
Vă amintiţi că Traian Băsescu a spus că bătrânii sunt o povară. Aş vrea să-l văd pe Traian Băsescu că spune acelaşi lucru privind în ochii doamnei Maria Ristea, o pesnionară de la Arad care după o vioaţă de muncă în trei schimburi are op pensie de doar 600 lei.
Avem nevoie de mai multe locuri de muncă şi să dăm industriei o nouă şansă şi vă chem să susţineţi acest proiect.
Am ştiut mereu să adun oameni în jurul meu, am servit România ca ambasador, ca ministru de externe şi tot ceea ce am realizat am realizat ca echipă.

Am ţinut partidul unit şi nu a fost întotdeauna uşor. Am avut alături oameni minunaţi, sunt atât de onorat că vă am colegi şi priteni. Cred în voi şi vreau ca voi să aveţi încredere în mine. Vreau să-i mulţumesc în mod desosebit domnului Ion Iliescu, exemplu de preşedinte al tuturor românilor şi nu am să ezit să-i cer sfatul şi să continue să vegheze asupra partidului pe care l-a fondat, alături de Adrian Năastse şi de toţi colegii care se află aici.

Mai sunt 50 de zile şi vom da o ţară pe care o voi uni în jurul acestui nou proiect naţional, în care muncitorul şi ţăranul, cel bătrân şi cel tânar, oameni de stânga şi oameni de dreapta, oameni care cred în viitorul naţiunii, îi voi aduna în jurul acestui proiect naţional. Voi înceta practica păguboasă a vendetei politice. Aceasta este România în care cred. O singură Românie! Învingem împreună!

Până de Crăciun vom da României un nou preşedinte, un nou guvern şi o nouă majoritate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close