Antena 3 CNN Politică Candidatura lui Laszlo Tokes ar putea crea probleme UDMR-ului în alegeri

Candidatura lui Laszlo Tokes ar putea crea probleme UDMR-ului în alegeri

Candidatura lui Laszlo Tokes ar putea crea probleme UDMR-ului în alegeri
09 Sep 2007   •   09:59

Lista candidaţilor UDMR pentru Parlamentul European a fost aprobată astăzi de Consiliul Reprezentanţilor Unionali, reunit la Târgu Mureş. Votul a fost unanim, fără nicio abţinere. Singurele lucruri despre care liderii UDMR cred că le-ar putea ridica probleme sunt candidatura episcopului Laszlo Tokes şi modul în care vor fi delimitate circumscripţiile electorale. În ceea ce priveşte depunerea moţiuni de cenzură a PSD, reprezentanţii UDMR îi sfătuiesc pe social-democraţi să se mai gândească.

Potrivit liderilor UDMR, uniunea nu se teme de schimbrile bruşte, în schimb sunt cu toţii de acord că o candidatură a episcopului Laszlo Tokes le-ar putea crea probleme, chiar dacă nu are şanse. Din acest motiv, opinia unanimă este că retragerea candidaturii ar fi mai potrivită. Iar vicepreşedintele Borbely are şi un sfat: ?Imaginatia noastră este bogată. Când dl Tokes a spus că nu se urcă în barca UDMR pentru că a prins apă, şi se urcă pe un yacht, i-am dat un sfat: să se uite şi la cârmaci, pentru că el, în general se urcă pe un piedestal şi nu se uită la cârmaci. Acest cârmaci se pare că va conduce acest yacht într-o direcţe greşită.?

Senatorul Gyorgy Frunda, cel care va deschide lista UDMR pentru Parlamentul European a atras atenţia că deşi noua variantă a legii electorale a ajuns la Senat, nu conţine şi anexele care stabilesc circumscripţiile electorale.

Antena 3

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close