Antena 3 CNN Politică Carmen Dan îi dă replica lui Iohannis: Nu-mi voi da demisia "nici imediat, nici imediat"

Carmen Dan îi dă replica lui Iohannis: Nu-mi voi da demisia "nici imediat, nici imediat"

Carmen Dan îi dă replica lui Iohannis: Nu-mi voi da demisia "nici imediat, nici imediat"
29 Mai 2019   •   21:20

Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a răspuns, miercuri seară, președintelui Klaus Iohannis, într-o conferință la sediul MAI.

Potrivit acesteia, cerere de demisie este nejustificată.

"Declarația de astăzi a președintelui Iohannis mă determină să prezint câteva motive pentru care cerera de demisie este cel puțin nejustificată. MAI a avut ca principală atribuție asigurarea în condiții de siguranță a alegerilor desfășurate în plan naționalm adică în țară. De aceea este minister de interne.

O altă atribuție a fost asigurarea respectării termenelor stabilite în calendaru de desfășurare al proceselui electoral prin grija prefecților - tot în țară.

Are oare cineva probe că votul din țară a fost fraudat? Dacă da, să înțelegem că PNL a câștigat niște alegeri fraudate? Vă asigur că toate datele centralizate în ziua votului arată că nu au existat situații în planul ordinii publice care să influențeze rezultatul votului. Dacă din punct de vedere organizatoric putem discuta de sincope, atunci tot MAI este acela care a sesizat public situațiile fiind funcționarea tabletelor.

Vă asigur că din verificările efectuate de poliție nu au existat caazuri de vot multiplu.

Nu este o surpriză pentru nimeni, cu atât mai mai puțin pentru mine, că domnul președinte îmi cere demisia. E deja de notorietate această idee fixă a dânsului. De aceea, politic, îi răspund că nu mă intiminează astfel de cererei urgente, nici chiar în situația în care acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale.

O demisie din funcție o voi depune numai atunci când partidul mi-o va cere. Am discutat cu doamna prim-ministru după ce am ascultat declarația președintelui și mă văd nevoită să-l dezamăgesc: nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat!", a spus Carmen Dan.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close