Antena 3 CNN Politică Cătălin Ivan: Prezenţa lui Ponta la Consiliul European, o dovadă că Băsescu a devenit "preşedinte-spectator"

Cătălin Ivan: Prezenţa lui Ponta la Consiliul European, o dovadă că Băsescu a devenit "preşedinte-spectator"

Cătălin Ivan: Prezenţa lui Ponta la Consiliul European, o dovadă că Băsescu a devenit "preşedinte-spectator"
de M.Z.    |    15 Mai 2013   •   21:45
Participarea premierului Victor Ponta la viitorul Consiliu European, unde va reprezenta România, este o victorie a USL şi a românilor care au votat la referendum, cât şi o nouă dovadă că Traian Băsescu "s-a transformat într-un ", a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.
 
"Faptul că premierul Victor Ponta va reprezenta România la viitorul Consiliu European este (...), totodată, o victorie a USL, care a reuşit să îl constrângă pe Traian Băsescu să acţioneze strict în limitele atribuţiilor conferite de funcţia de preşedinte. Prezenţa lui Victor Ponta la Consiliu este încă o dovadă a faptului că Traian Băsescu s-a transformat într-un . Nu în ultimul rând, această decizie este o confirmare a aprecierii tot mai mari de care se bucură Victor Ponta în Europa, în urma rezultatelor din ţară şi a numeroaselor vizite oficiale externe pe care le-a efectuat", se arată într-un comunicat de presă emis de liderul delegaţiei social-democraţilor din Parlamentul European, Cătălin Ivan.
 
Ivan subliniază că prezenţa premierului Victor Ponta la următorul Consiliu European reprezintă o stare de normalitate. 
 
"În fond, este ajungerea într-o stare de normalitate. Toate statele membre - cu excepţia Franţei şi a Ciprului - sunt reprezentate de conducătorii Guvernelor la Consiliul European. La următoarea astfel de întrunire se va discuta în primul rând despre energie, iar deciziile care se pot lua ţin strict de activitatea Guvernului, nu de cea a Preşedinţiei", mai afirmă europarlamentarul Cătălin Ivan. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba până la plecare.

Citeşte şi 
Ilie Sârbu: Băsescu îl lasă pe Ponta la Bruxelles, pentru a arăta că el este stăpânul


 

×
Subiecte în articol: Catalin Ivan
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close