Antena 3 CNN Politică Cătălin Tolontan, despre oamenii trădați de politica lui Dragnea

Cătălin Tolontan, despre oamenii trădați de politica lui Dragnea

Cătălin Tolontan, despre oamenii trădați de politica lui Dragnea
21 Noi 2017   •   12:42

Jurnalistul Gazetei Sporturilor comentează plecarea lui Sorin Moisă din PSD.

"18 milioane de români au acces la televizor. ”Publicul TV”. Analiza veniturilor arată cât de întinsă este săracia. 65% dintre potențialii telespectatori au un venit mediu de sub 714 lei per membru de familie. Sub 1.600 de lei este venitul a aproape jumătate (46%) dintre familiile de trei persoane care se uită la televizor. Consecința? Două treimi din familiile de trei persoane adună mai puțin de 2.200 de lei pe gospodărie, adică sub  450 de euro pe lună!

Datele sunt chiar mai defavorabile decât cele de la INS. Nu îți alegi să te naști sărac. Ele concordă cu statistica publicată în aceste zile de Eurostat: jumătate din copiii români, 49,2%, sunt supuși riscului sărăciei. Ocupăm ultimul loc în Europa în privința protecției destinului copiilor.

Despre destin vorbim. Unii oameni consideră sărăcia o alegere, alții, o suferință din care se iese greu. Dar toți ne întâlnim într-un punct: știm că sărăcia, cel puțin la copii, nu este o  alegere. Nu îți propui să te naști într-o familie săracă.

Dar, odată crescut în condiții vitrege, condiția devine aproape destin. Studii nenumărate arată cum contextul social îți decide în mare măsură educația, locul de muncă, într-un cuvânt, viitorul. 1 din 2 copii din România este supus riscului sărăciei și excluziunii. Mai multe țări europene, inclusiv Bulgaria sau Ungaria, au crescut șansele acordate copiilor.

România le-a scăzut", scrie Cătălin Tolontan.

 

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan Liviu Dragnea
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close