Antena 3 Politică CC amână decizia privind asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei

CC amână decizia privind asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei

27 Oct 2010   •   15:44
CC amână decizia privind asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images

Curtea Constituţională a amânat cu o săptămână decizia privind asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei. După ce Guvernul a anuţat că intenţionează să-şi asume răspunderea, Mircea Geoană a declarat că va depune a sesizare către Curtea Constituţională în legătură cu existenţa unui conflict între instituţiile statului în cazul Legii educaţiei. Preşedintele Senatului a explicat că actul normativ se află în procedura legislativă la Senat şi că nu poate fi restras.

Potrivit premierului Emil Boc, decizia de asumare a răspunderii pe Legea educaţiei a fost luată din două motive. Primul îl reprezintă faptul că Legea este blocată în Senat încă din luna mai. Cel de-al doilea motiv, susţine premierul, constă în necesitatea modernizării statului român.

Printre noutăţile prevăzute în noua
 
Lege a educaţiei se numără reducerea numărului de ore şi conceperea unei programe care să acopere doar 75% din timpul necesar învăţării. Orele ar urma să scadă de la o medie de 25, în cazul învăţământului primar, la o medie de 20 şi de la 30, în cazul celui universitar, la 25.

O altă noutate constă în faptul că universităţile vor primi calificative, în funcţie de preformanţe.


×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close