Antena 3 CNN Politică CC amână decizia privind asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei

CC amână decizia privind asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei

CC amână decizia privind asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Oct 2010   •   15:44

Curtea Constituţională a amânat cu o săptămână decizia privind asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei. După ce Guvernul a anuţat că intenţionează să-şi asume răspunderea, Mircea Geoană a declarat că va depune a sesizare către Curtea Constituţională în legătură cu existenţa unui conflict între instituţiile statului în cazul Legii educaţiei. Preşedintele Senatului a explicat că actul normativ se află în procedura legislativă la Senat şi că nu poate fi restras.

Potrivit premierului Emil Boc, decizia de asumare a răspunderii pe Legea educaţiei a fost luată din două motive. Primul îl reprezintă faptul că Legea este blocată în Senat încă din luna mai. Cel de-al doilea motiv, susţine premierul, constă în necesitatea modernizării statului român.

Printre noutăţile prevăzute în noua
 
Lege a educaţiei se numără reducerea numărului de ore şi conceperea unei programe care să acopere doar 75% din timpul necesar învăţării. Orele ar urma să scadă de la o medie de 25, în cazul învăţământului primar, la o medie de 20 şi de la 30, în cazul celui universitar, la 25.

O altă noutate constă în faptul că universităţile vor primi calificative, în funcţie de preformanţe.


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close