Antena 3 CNN Politică CCR a amânat decizia contestaţiei lui Geoană privind revocarea sa de la şefia Senatului

CCR a amânat decizia contestaţiei lui Geoană privind revocarea sa de la şefia Senatului

CCR a amânat decizia contestaţiei lui Geoană privind revocarea sa de la şefia Senatului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Dec 2011   •   17:47

Curtea Constituţională din România (CCR) a amânat luarea unei decizii în cazul contestaţiei lui Mircea Geoană privind revocarea sa de la conducerea Senatului.

Geoană susţine că votul prin care s-a aprobat hotărârea de încetare a mandatului său de preşedinte al Senatului este unul politic, pe care îl respectă, dar a susţinut că motivele invocate de grupul PSD nu sunt regulamentare şi constituţionale.

"În argumentele cu privire la cele două motive şi căi invocate de PSD, revocarea şi retragerea sprijinului politic, acestea se aplică exclusiv membrilor Biroului Permanent, preşedintele Senatului, conform deciziei  601 a CCR, având un statut distinct, e ales pe patru ani, neutru politic şi singura modalitate ca el să fie revocat este în situaţia în care ar încălca în mod grav şi repetat prevederi constituţionale sau legale, fapte juridice care sunt pasibile cu sancţiuni politice sau juridice. Această motivare nu există în motivarea grupului PSD, acolo se invocă exclusiv o decizie politică", explica Geoană, la sfârşitul lunii noiembrie.

Curtea Constituţională va da o sentinţă în acest caz pe data de 20 decembrie.

Pe 23 noiembrie, senatorii au decis revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului cu 112 voturi "pentru", două "împotrivă" şi cinci abţineri.


×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close