Antena 3 CNN Politică Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu puțin timp

Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu puțin timp

Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu puțin timp
02 Mai 2018   •   19:02

Președintele Senatului reacționează dur la intervenția lui Klaus Iohannis pe tema legilor Justiției.

"Respect dreptul constituţional al preşedintelui de a sesiza Curtea Constituţională, însă consider că acest demers are menirea de a tergiversa punerea în aplicare a legilor justiției. Din păcate, este o chestiune care e mai degrabă politică decât una de natură juridică.

Comisia de la Veneţia nu legiferează nici în #România, nici în alte ţări ale #Uniunii Europene. Comisia de la Veneţia face analize şi, pe baza analizelor, întocmeşte recomandări. Dar aceste recomandări sunt incluse de către #CCR în momentul în care face controlul de constituţionalitate. Prin urmare, acest demers este unul nenecesar, nemaivorbind de faptul că noi suntem într-o fază foarte avansată cu aceste legi şi, sigur, ele au trecut de controlul de constituţionalitate în două rânduri.

Numărul de sesizări pe care le-a admis Curtea Constituțională nu reprezintă sub nicio formă un punct de vedere care să pună sub semnul întrebării, aşa cum preşedintele a lăsat să se înţeleagă, modificarea arhitecturii constituţionale a României. Acest lucru nu se poate face decât modificând Constituţia. Legile nu pot să modifice din acest punct de vedere nicidecum prevederile constituţionale", a scris Tăriceanu pe Facebook.

 

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close