Antena 3 CNN Politică Ce discută Traian Băsescu la o cafea

Ce discută Traian Băsescu la o cafea

Ce discută Traian Băsescu la o cafea
20 Sep 2007   •   16:26

Nici vorbă de vizitele nocturne ale Elenei Udrea la Cotroceni sau despre ultimele declaraţii ale premierului Tăriceanu. Nici măcar despre relaţia dintre Elena Băsescu şi Andrei Hrebenciuc. Nici chiar despre poveştile marinăreşti din vremea călătoriilor la Anvers. Dacă ar fi să-l credem pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, cel care a avut ocazia să discute până acum de cinci ori la o cafea cu preşedintele Traian Băsescu, acesta abordează cu asemenea ocazii subiecte mult mai generale.

"Nu am discutat niciodată cu preşedintele Traian Băsescu teme sensibile în timpul întâlnirilor pe care le-am avut la o cafea. Am discutat doar aşa, în general, despre politică, vreme, capitala europeană", a declarat primarul Sibiului. Acesta a ţinut să precizeze că subiectele politice discutate nu au avut nicio legătură cu evenimentele la zi. "Nu am discutat despre premierul Tăriceanu cu preşedintele Traian Băsescu. Este o temă sensibilă pe care am evitat-o amândoi", a mai spus Klaus Johannis.

Dând exemplul ultimei vizite a preşedintelui la Sibiu, primarul a spus că discuţia de la cafenea s-a axat mai mult pe tema pensiilor private. Concluzia celor doi nu a fost una prea optimistă: "Am ajuns la concluzia cã suntem puţin prea bãtrâni pentru a mai intra cu succes într-un sistem de pensii private, dar pentru oamenii tineri cred cã este în regulã. Mai mult, preşedintele Traian Băsescu a spus că, în opinia lui, sistemul de pensii private va avea rezultate abia peste 20 de ani", povesteşte Klaus Johannis.

Până acum, Traian Băsescu a vizitat Sibiul de cinci ori, de fiecare dată preferând să iasă cu primarul Klaus Johannis la o cafenea din centrul istoric al oraşului. Următoarea vizită a preşedintelui la Sibiu ar putea avea loc de Revelion. Atunci, în oraş se va organiza o mare petrecere pentru a marca finalul anului Capitalei Culturale Europene.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close