x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Ce îi lipsea familiei Băsescu? Traficant de droguri, la nunta Elenei Băsescu

de 04 Mar 2016   •   22:09
Ce îi lipsea familiei Băsescu? Traficant de droguri, la nunta Elenei Băsescu 72
Ce îi lipsea familiei Băsescu? Poate un traficant de droguri. Așa că, la nunta Elenei Băsescu, din 2012, a fost invitat și un personaj condamnat internațional pentru trafic de droguri, în anul 2001.
 
Este vorba despre Sorin Americanul, pe numele lui adevărat Sorin Mihail Săpunărescu.
 
Dezvăluirea a fost făcută vineri, la emisiunea Exces de putere, de la Antena 3.

Masa cu numărul 64 părea una cu personaje mai puțin cunoscute, printre care Florin Caraiorgu, Octavian Caraiorgu, Adrian Caraiorgu, Sorin Săpunărescu.
 
În anul 2001, Sorin Săpunărescu el deținea cele mai tari cluburi din Constanța și București. Parte a anturajului lui Nicu Gheară, el s-a extins apoi și spre firme de pază.
 
Ulterior, după mai multe investigații, americani au aflat că întreaga operațiune este condusă din România, de la București, de Sorin Săpunărescu.
 
În 2001, el a fost condamnat pentru trafic de droguri la cinci ani și trei luni de închisoare în Germania. Apoi, arestat. 
 
Totuși, el nu a fost niciodată anchetat în România.
 
Centrul pentru Jurnalism Independent venea cu o explicație șocantă! Sorin Americanul figura ca informator al Agenției Naționale Antidrog, cea care îi monitorizează pe toți traficanții de droguri, inclusiv pe cei condamnați ăn străinătate.
 
În prezent, el își desfășoară afacerile în domeniul restaurantelor de lux și al cluburilor de fițe din Herăstrău, fiind acționar la mai multe dintre acestea.
 
Virgil Guran (PNL): E clar că Traian Băsescu e protejat

”E clar că Traian Băsescu e protejat, că nu e posibil ca serviciile să nu aibă informații despre ce a făcut”, a comentat liberalul Virgil Guran, vineri, la Antena 3.
 

Cum s-a apărat Sorin Săpunărescu în fața CEDO
 
Avocații lui Sorin Americanul au încercat să-l scape de condamnare, însă acțiunea lui a fost respinsă de instanțele europene.
 
 
Motivele cu care Săpunărescu a încercat să scape de condamnare:
 
1. a spus că este evreu creștin
2. a spus că este informator al SRI
3. a spus că este informator pentru Agenția Americană Antidrog, dar aici i s-a înfundat, pentru că documentația pe baza căreia a fost condamnat venea tocmai de aici
 
Apoi, pe 17 iulie 2001 a fost arestat la Frankfurt. Mărturiile lui au fost considerate confesiuni, de aceea el a și primit o pedepsă atât de mică.


EBA, pro-droguri ușoare
 
Fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, candidat independent pentru Parlamentul European, spunea în mai 2009, la Antena 2, că este de acord cu legalizarea drogurilor ușoare.
 
EBa dădea drept exemplu campusurile din America, unde marijuana, un drog ușor, era permis. ”Am înțeles că nu dau dependență”, spunea Elena Băsescu.
 
La nici 24 de ore după, mezina fostului președinte și-a schimbat declarația.


Cine le mai lipsea băsiștilor de la nunta EBei

Ana Maria Topoliceanu, Titi Șuteu, Alexandru Faur, Tudor Breazu, Ion Maticiuc, Dorel Onaca s-au aflat și ei printre invitații de la nunta EBei.
 
Constantin Titi Șuteu sau ”bătrânul de la Bucureşti” este personajul-cheie din dosarul mitei în care este judecat Mircea Băsescu, este un prieten vechi al lui Traian Băsescu şi un fost subaltern al acestuia.
 
Din mormanul de bani care a ajuns la fratele fostului preşedinte, potrivit imaginilor difuzate de Antena 3, membrii clanului Bercea susţin că jumătate de milion de euro ar fi fost încasaţi de "bătrânul" de la Bucureşti.
 
Titi Şuteu are peste 61 de ani, a fost membru PDL și coleg de școală cu Traian Băsescu și prieten de o viață, dar i-a fost și adjunct la Inspectoratul Navigației civile. 
 
sati