Antena 3 CNN Politică Ce îi răspund românii din diaspora președintelui Iohannis: „Nu dăm pasărea din mână pe cea de pe gard!”

Ce îi răspund românii din diaspora președintelui Iohannis: „Nu dăm pasărea din mână pe cea de pe gard!”

Ce îi răspund românii din diaspora președintelui Iohannis: „Nu dăm pasărea din mână pe cea de pe gard!”
29 Mai 2018   •   15:43

Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, sărbătorită duminică pe 27 mai anul acesta, președintele României, Klaus Iohannis, se adresa românilor plecați în străinătate într-un discurs în care arăta aportul important al acestora la dezvoltarea țării, în urma unei eventuale întoarceri masive în țara de origine, scrie Rotalianul.

Elena: „Faceți ceva pentru cei rămași în țară, ca să ne demonstrați că se poate și atunci vom veni și cei de pe-afară. Suntem dezamăgiți de situația din țară și suntem sătui de minciuni, de promisiuni și de vorbe goale! Nimeni nu dă pasărea din mână pe cea de pe gard, pentru a rămâne fără niciuna. Creați locuri de muncă și salarii acceptabile și-om veni!”

Georgian-Cristinel, sceptic: „Asta e de fapt problema noastră, ne tratează ca pe gunoaie. Nu e vorba de muncă, e vorba de umilința la care sunt supuși românii de rând de cei care lucrează în funcții publice, de cei care conduc destinele țării. Iubesc România, dar mai presus de asta îmi iubesc familia. Iar dacă lucrând la mine în țară nu îi pot ajuta, e logic că încerc să îi ajut lucrând în străinătate. Da, avem experiența străinătății, dar cu cine lucrăm dacă ne întoarcem? Cu persoane care preferă să stea cu ajutor de la stat sau pe pensia părinților? Asta ne pune pe gânduri. Iar statul te impozitează și pe aerul pe care îl respiri. Decât să facă afirmații de genul ăsta, mai bine să-i motiveze pe cei care au rămas acolo. Ei sunt celor cărora trebuie să le dea de muncă și salarii decente, ca să nu mai fie nevoiți să părăsească țara. Iar noi, dacă vedem că țara e pe drum bun, vom reveni singuri, fără să ne cheme!”

×
Subiecte în articol: diaspora Klaus Iohannis
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close