Antena 3 Politică Ce schimbări majore vin în România odată cu Administrația Donald Trump. Dezvălurile unui general influent din SUA

Ce schimbări majore vin în România odată cu Administrația Donald Trump. Dezvălurile unui general influent din SUA

de S.T.    |    28 Ian 2017   •   23:08
Ce schimbări majore vin în România odată cu Administrația Donald Trump. Dezvălurile unui general influent din SUA

Alessandra Stoicescu a fost prezentă la petrecerea de după învestirea lui Trump de la Capitol Hill Club, acolo unde l-a intervievat pe generalul Patrick E. Rea.

Generalul a explicat ce va însemna pentru România Administrația Donald Trump.

„SUA au fost, cel puțin în ultimii 50 de ani, foarte interesate de Europa de Est. Mulți dintre cetățenii noștri sunt est-europeni. Nu este vorba despre a fi pro-Europa de Est, anti-rus sau pro-rus, ci despre realitatea cu care se confruntă mulți dintre cetățenii noștri. Și pentru faptul că întreaga cultură a SUA este împrumutată în mare parte din SUA, noi îi apreciem pe cei de la care am împrumutat-o”, a declarat general de brigadă Patrick E. Rea.

Cheia în relațiile interenaționale este mereu stabilitatea. Și e clar că președintele Trump are o viziune diferită. Și, pentru o perioadă scurtă de timp, la fel ca până acum. Asta înseamnă instabilitate. E de înțeles că celor cărora le place stabilitatea nu vor aprecia o schimbare dramatică, dar, din punctul meu de vedere, discursul inaugural a dezvăluit exact ceea ce va face el. Ceea ce a spus, cred eu, e „America pe primul loc”, dar România pe primul loc pentru români și Bulgaria pe primul loc pentru bulgari, și Grecia pe primul loc pentru greci. Haideți ca toți să ne adunăm în aceeași cameră cu această atitudine și să ne asigurăm că vom ieși de acolo ca parteneri egali”, a mai spus el într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3.

Întrebat ce fel de președinte va fi Donald Trump, generalul Patrick E. Rea a spus că va fi unul diferit.

„Când îi veți afla angajamentele, le veți putea accepta. Și cred că va face ca membrii tuturor grupelor de vârste, mai ales pe tineri, să rămână într-o prima instanță uimiți, pentru că are un stil diferit, dar apoi vor fi foarte fericiți”, a precizat Patrick E. Rea.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close