Antena 3 CNN Politică Ce se va întâmpla în PNL DUPĂ demersul lui Tăriceanu. Reacţia lui Antonescu: "Privesc cu o nesfârşită JENĂ"

Ce se va întâmpla în PNL DUPĂ demersul lui Tăriceanu. Reacţia lui Antonescu: "Privesc cu o nesfârşită JENĂ"

Ce se va întâmpla în PNL DUPĂ demersul lui Tăriceanu. Reacţia lui Antonescu: "Privesc cu o nesfârşită JENĂ"
de O.P.    |    27 Feb 2014   •   06:51

 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal reprezintă pentru PNL un deja vu, în mod similar cu demersul lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, care au trecut într-o zonă de putere.
  
Întrebat cum vede demersul lui Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal, Antonescu a răspuns: "Pentru PNL este un deja vu, suntem, că nu doar domnul Tăriceanu e de 24 de ani în partid, şi noi am trăit această istorie, doar o cunoaştem (...) Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi ca protagonişti, domnii Stolojan şi Stoica, o lovitură grea, care se vroia o lovitură fatală dată partidului în anul 2006 sau 2007, când respectivii au trecut din PNL, şi spre a termina PNL, tot într-o zonă de putere şi anume puterea prezidenţială, Traian Băsescu. Astăzi domnul Tăriceanu, şi cei care îl sponsorizează politic, încearcă aceeaşi lovitură la adresa PNL. Eu vă spun foarte sincer că PNL a fost rareori într-un moment de asemenea unitate şi determinare, motivaţie politic", a susţinut Antonescu.
  
"Toate lucrurile care se întâmplă în aceste din urmă zile, şi ruperea USL şi mişcările domnului Tăriceanu şi alte lucruri care vor urma, eu cred că sunt binevenite, în sensul că urmează o limpezire a scenei politice româneşti (...) E mai sănătos aşa decât să fie continuat ceea ce devenise USL", a mai spus preşedintele PNL.
  
El a mai afirmat că nu ar "dramatiza deloc" evenimentele din aceste zile şi nu este mirat de gestul fostului premier şi preşedinte al PNL.
  
Antonescu a susţinut că PNL a dovedit faptul că este un partid unit, prin deciziile pe care le-a luat şi prin luările de poziţii ale liderilor săi, iar demersul lui Tăriceanu este unul singular.
  
Antonescu a precizat că nu poate exclude posibilitatea ca unii dintre parlamentarii PNL să părăsească partidul alături de Tăriceanu, însă numărul acestora ar putea să fie nesemnificativ. El a mai precizat că nu are "vreun dubiu" în faptul că PSD nu îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu într-o cursă prezidenţială.
  
El a precizat că priveşte fără emoţie la ce face Călin Popescu Tăriceanu.
  
"Privesc fără emoţie ce face domnul Tăriceanu, dar cu o nesfârşită jenă, pentru că e vorba ditoriam a cărui imagine timp de 20 şi ceva de ani a fost asociată cu cea a PNL(...) Faptul că doar domnul Stroe astăzi ne-a anunţat că îl urmează pe domnul Tăriceanu, din punctul de vedere al PNL, al imaginii sale publice, al voturilor pe care le are PNL nu cred că are vreo semnificaţie. Mai mult decât domnul Stroe nu se poate întâmpla. Pot să fie câţiva parlamentari, nu ştiu exact câţi pentru că la o asemenea cifră întotdeauna există câteva necunoscute, dar nesemnificative", a mai spus Antonescu.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close