Antena 3 CNN Politică Ce spune Liviu Dragnea despre un eventual blocaj pe numirea directorului SIE

Ce spune Liviu Dragnea despre un eventual blocaj pe numirea directorului SIE

Ce spune Liviu Dragnea despre un eventual blocaj pe numirea directorului SIE
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Mar 2017   •   15:03

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că speră să nu se ajungă la un blocaj cu şeful statului în privinţa numirii directorului Serviciului de Informaţii Externe, subliniind că preşedintele Iohannis trebuie să iniţieze o discuţie pe această temă. 

"Eu sper să nu ajungem la blocaj. În situaţii de genul acesta, aşa se lucrează în toate ţările civilizate: cine trebuie să facă o propunere trebuie să aibă o discuţie cu cine aprobă ca să nu jucăm tenis", a spus Liviu Dragnea, la Parlament, întrebat dacă se poate ajunge la un blocaj pe numirea directorului SIE, potrivit Agerpres.

El a subliniat că de la preşedinte trebuie să vină iniţiativa unei astfel de discuţii. "Cred că preşedintele trebuie să iniţieze o astfel de discuţie şi, dacă iniţiază, sigur că discutăm. Cum decide preşedintele. E preşedintele României şi de acolo trebuie să vină şi iniţiativa şi locul şi modalitatea", a adăugat Dragnea. 

Întrebat de ce Parlamentul nu a vacantat locul lui Mihai-Răzvan Ungureanu de la conducerea SIE, Dragnea a spus că s-a decis ca toate restanţele de la plenul reunit să fie rezolvate, printre care şi aceasta. 

"Am întrebat şi eu (de ce nu s-a vacantat locul lui Mihai Răzvan Ungureanu - n.r.), a fost lăsat anul trecut, acest proiect de hotărâre nu a fost pe ordinea de zi a Birourilor reunite. A fost activitatea din Parlament de la începutul anului cu bugetul, cu moţiunea şi, împreună cu dl Tăriceanu, am hotărât zilele trecute şi cu colegii noştri să facem o evidenţă a tuturor restanţelor din Birourile permanente reunite care să intre în plen, printre altele am descoperit şi acest proiect", a explicat Dragnea. 

Liviu Dragnea a mai spus că îşi asumă "scăparea" că acest proiect de hotărâre nu a fost pe ordinea de zi a plenului comun de miercuri.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close