Antena 3 Politică Ce spune presa străină despre schimbările anunțate de Tudorel Toader în Justiție

Ce spune presa străină despre schimbările anunțate de Tudorel Toader în Justiție

23 Aug 2017   •   22:52
Ce spune presa străină despre schimbările anunțate de Tudorel Toader în Justiție Foto: Gov.ro

Presa străină a prezentat schimbările pe care le-a anunțat ministrul Justiției Tudorel Toader și a vorbit și despre reacția dură a președintelul Klaus Iohannis.

„Ministrul Justiției din România a prezentat, miercuri, un pachet de modificări propuse sistemului judiciar, care include limitarea rolului președintelui în desemnarea funcționarilor-cheie.

Președintele României a reacționat dur la aceste propuneri, declarând că vor deteriora eforturile anticorupției făcute timp de un deceniu.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, vrea ca președintele să nu mai numească procurorul general și procurorul șef anticorupție, aceasta fiind principala funcție a președinției României. În schimb, Consiliul Superior al Magistraturii va numi cei doi procurori.

Președintele Klaus Iohannis a acuzat imediat propunerile, declarând că acestea sunt "un atac asupra statului de drept, asupra independenței și bunei funcționări a sistemului judiciar".

Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să semneze propunerile”, scriu cel de la ABC News.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close