Antena 3 CNN Politică Cel mai tânăr deputat (23 ani): "A fi în Parlament nu e o responsabilitate prea mare pentru niciun om"

Cel mai tânăr deputat (23 ani): "A fi în Parlament nu e o responsabilitate prea mare pentru niciun om"

Cel mai tânăr deputat (23 ani): "A fi în Parlament nu e o responsabilitate prea mare pentru niciun om"
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    18 Dec 2012   •   08:59

Noii deputaţi au venit luni la Parlament pentru formalităţile de preluare a mandatului, au făcut fotografii, s-au înscris pentru cazare, au luat cartelele de vot şi au depus declaraţii de avere, printre ei numărându-se Ion Stan, fosta şefă a Loteriei - Liliana Mincă şi Cătălină Ştefănescu - de la secretariatul PSD.

Ei au făcut fotografii atât pentru legitimaţiile de parlamentar, dar şi pentru site-ul Camerei Deputaţilor, iar în privinţa cazării, mulţi au optat pentru hotel.

Au venit atât parlamentari aflaţi la al doilea şi al treilea mandat, dar şi noi parlamentari care au fost îndrumaţi de stafful Camerei.

Cel mai tânăr deputat, Cătălina Ştefănescu, în vârstă de 23 ani, despre care presa a scris că este secretara lui Liviu Dragnea, le-a declarat ziariştilor că a fi în Parlament "nu e o responsabilitate prea mare pentru niciun om, indiferent de vârstă, atât timp cât îşi doreşte să se implice", potrivit Mediafax.



"Indiferent de cât de impunătoare este această clădire, este un loc de muncă şi îl voi trata cu seriozitate şi fără absenţe", a mai spus Cătălina Ştefănescu, arătând că doreşte să înveţe de la fiecare coleg şi că Liviu Dragnea este un om în care are foarte multă încredere, la fel şi în Victor Ponta şi, dacă va avea acces, se va sfătui cu aceştia.

Cătălina Ştefănescu a candidat la Teleorman, în Colegiul 1 de la Camera Deputaţilor, şi a adunat în jur de 75% dintre voturi, întrecându-şi mentorul, pe Liviu Dragnea.

Unul dintre deputaţii noi, academicianul Dinu Giurescu, decan de vârstă şi care va conduce prima şedinţă a Parlamentului, s-a arătat interesat de ceea ce se întâmplă în Legislativ. "E un lucru curios, nou, este o etapă nouă, să vedem ce se aşteaptă de la noi", a spus el şi şi-a exprimat preferinţa de a face parte din Comisia de cultură.

Fosta şefă a Loteriei, Liliana Mincă, acum proaspăt deputat PPDD, este de părere că "din 2010 trebuia să fiu aici, în Parlament, pentru că îmi meritam mandatul. (...) Nu cred că contează cum arăt în poză. Moldovencele mă iubesc aşa cum sunt. Şi moldovenii mă iubesc", a spus Mincă, referindu-se la faptul că este deputat de Botoşani.

Mincă a dezvăluit că prima lege pe care vrea să o promoveze este cea privind confiscarea averilor ilicite.

Noii deputaţi pot veni în aceste zile la Parlament pentru a îndeplini toate aceste formalităţi, noul Legislativ fiind convocat miercuri în prima şedinţă.

Citeşte şi Piloşii din Parlament. Beizadele, soţii de politicieni, gineri sau neveste au un loc în Legislativ







×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Liliana Minca Dinu Giurescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close