Antena 3 CNN Politică Certuri în Parlament. Deputaţii au amânat votarea a 53 de proiecte legislative

Certuri în Parlament. Deputaţii au amânat votarea a 53 de proiecte legislative

Certuri în Parlament. Deputaţii au amânat votarea a 53 de proiecte legislative
30 Oct 2007   •   17:52

Deputaţii nu au reuşit marţi să dea votul final pentru proiectele de lege pe care le aveau pe ordinea de zi. După ce s-au lansat în dispute politice, grupul parlamentar al PD a părăsit sala, iar şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum. Iniţial, şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a fost întreruptă în urma constatării lipsei de cvorum. Deranjat de absenţa unor deputaţi social democraţi, grupul parlamentar al PD a părăsit sala. Din acest motiv, preşedintele de şedinţă Valer Dorneanu i-a solicitat secretarului Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să facă apelul nominal. În timpul sesiunii de vot final, deputatul PNL Horea Uioreanu i-a acuzat pe deputaþii PD şi PLD că au părăsit sala şi că nu a mai fost asigurat cvorumul necesar votării proiectelor aflate pe ordinea de zi.

Solicitarea deputatului PNL a fost reluată şi de social-democratul Aura Vasile, deoarece numai prin apel nominal se poate vedea care parlamentari sunt la muncă şi care nu.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Lucian Bolcaş a cerut sancţionarea parlamentarilor absenţi. Supărat de atacurile repetate la adresa PD, deputatul Valeriu Tabără a precizat că democraţii au participat la şedinţa de plen şi că nu se pune problema sancţionării acestora în vreun fel.  Astfel, şedinţa de plen pe care figurau 53 de proiecte legislative s-a terminat fără vot final.

Antena 3

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close