Antena 3 CNN Politică Cezar Preda: PDL nu exclude coabitarea cu Executivul

Cezar Preda: PDL nu exclude coabitarea cu Executivul

Cezar Preda: PDL nu exclude coabitarea cu Executivul
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    16 Aug 2012   •   13:57

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, referitor la afirmaţia lui Victor Ponta privind coabitarea cu Traian Băsescu, că dacă acestuia "i-a venit mintea la cap şi vrea să coabiteze, va coabita" şi a precizat că democrat-liberalii nu exclud o colaborare cu Executivul.

"Asta înseamnă coabitarea. Nu frânezi, ci participi. (...) Întotdeauna în politică trebuie să existe un compromis mare, pe care îl faci pentru cetăţeni. Noi ne-am obişnuit în politică cu compromisuri mici şi, acum, când este vorba de un compromis mare, nu ne imaginăm cum l-am putea face", a arătat prim-vicepreşedintele PDL, potrivit Mediafax.

Cezar Preda a mai spus că nu crede în lipsa unei coabitări la nivelul celorlalte instituţii ale statului, precum preşedinţia şi prim-ministrul, arătând că această coabitare a fost "nereceptată" de liderii USL.

"Vă reamintesc că, în decurs de 40 de zile, preşedintele României a avut doar trei intervenţii, care erau de interes naţional şi nu cu privire la activitatea Guvernului. Despre ce lipsă de coabitare poate să vorbească domnul Ponta", a continuat Cezar Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL i-a acuzat pe Crin Antonescu şi Victor Ponta că, "din start, şi-au propus să scape de Traian Băsescu".

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, întrebat despre afirmaţiile lui Crin Antonescu, că el poate coabita, ca premier, cu orice preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale, precizând că Traian Băsescu nu şi le-a respectat şi pare că nu vrea să şi le respecte.



×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close