Antena 3 CNN Politică Chiuariu: Băsescu aprobă abuzurile DNA

Chiuariu: Băsescu aprobă abuzurile DNA

Chiuariu: Băsescu aprobă abuzurile DNA
30 Oct 2007   •   13:45

Ministrul Justiţiei Tudor Chiuariu a declarat marţi că preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac la adresa lui, în loc să îşi argumenteze refuzul de a-l revoca din funcţie pe şeful secţiei a II-a a DNA, Doru Ţuluş. Ministrul a spus că nu va politiza acest subiect. Chiuariu l-a acuzat pe Băsescu că a lansat un atac nejustificat la adresa sa. El a mai spus că dosarele sunt instrumentate neprofesionist şi că procurorii Secţiei a II-a comit abuzuri. Prin refuzul preşedintelui de a-l revoca din funcţie pe Ţuluş se înţelege că acesta aprobă abuzurile DNA, a declarat ministrul Justiţiei.

Prin refuzul preşedintelui de a-l revoca din funcţie pe Ţuluş se înţelege că acesta aprobă abuzurile DNA, a declarat ministrul Justiţiei. ?Acuzele lui Traian Băsescu sunt false, actele normative aprobate de mine nu sunt un scut pentru infractori?, a spus Tudor Chiuariu.

Chiuariu a mai spus că decizia lui Băsescu lasă şi întrebări fără răspuns. "Ce se va întâmpla cu practica de a bloca dosare sau de a declanşa anchete în scop de şantaj politic şi economic? Ce se va întâmpla cu practica de a face dosare politice şi a de a porni acţiuni concertate?", s-a întrebat ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei a negat că ar avea vreo legătură cu ordonanţa care prevede modificarea Codului fiscal. El a promis că nu va mai face declaraţii pe această temă şi că e timpul să se întoarcă la adevăratele teme importante pentru justiţie. Ministrul va iniţia dezbateri pentru adoptarea noului Cod de Procedură Penală.

BĂSESCU A POLITIZAT CEREREA DE REVOCARE A LUI ŢULUŞ

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close