Antena 3 CNN Politică Chiuariu şi-a prezentat demisia premierului Tăriceanu

Chiuariu şi-a prezentat demisia premierului Tăriceanu

Chiuariu şi-a prezentat demisia premierului Tăriceanu
10 Dec 2007   •   11:32
După doar 9 luni în funcţie, ministrul Justiţiei Tudor Chiuariu şi-a depus oficial demisia, după şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, la Cabinetul premierului. El a negat că decizia sa de a demisiona ar avea legătură cu avertismentul preşedintelui Traian Băsescu dat la plecarea spre Lisabona. Tudor Chiuariu a avut un mandat extrem de controversat. Încă din primele săptămâni de la instalarea în funcţie a cerut schimbarea lui Doru Ţuluş, seful Secţiei a II-a a DNA, cea care are în lucru majoritatea dosarelor penale ale politicienilor.

În septembrie, DNA a cerut avizul preşedintelui Traian Băsescu pentru a declanşa urmărirea penală împotriva ministrului Justiţiei, acuzat în dosarul Poşta Română de abuz în serviciu contra intereselor publice. Ministrul a replicat promovând o ordonanţă prin care comisia specială de la Cotroceni era desfiinţată.

Surse din PNL spun că cele mai mari şanse la conducerea ministerului Justiţiei le au senatorul Norica Nicolai şi europarlamentarul Renate Weber. Aceasta din urmă spune însă că nu i s-a făcut o astfel de propunere şi că în orice caz nu vrea să renunţe la mandatul de europarlamentar pe care îl va lua în primire chiar luni.

Un alt nume vehiculat de presă ca posibilă propunere la justiţie este şi Victor Alistar, directorul Transparency International Romania. Promovarea unui lider al societatii civile ar conduce indirect la evitarea unor viitoare atacuri ale preşedintelui la adresa liberalilor.

Pe de altă parte, numele Noricăi Nicolai fusese vehiculat de mai mutle ori pentru preluarea unor posturi în guvern, însă şefii PNL au ezitat de fiecare dată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close