Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: "I l-am propus pe Rafila lui Marcel Ciolacu, dar nu a fost de acord"

Florin Cîțu: "I l-am propus pe Rafila lui Marcel Ciolacu, dar nu a fost de acord"

"I l-am propus lui domnul Ciolacu pe Rafila, dar nu a fost de acord", a declarat miercuri seară liderul PNL Florin Cîțu, după negocierile cu Partidul Social Democrat.

Florin Cîțu: "I l-am propus pe Rafila lui Marcel Ciolacu, dar nu a fost de acord"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    17 Noi 2021   •   19:59

„PNL nu pune condiții. Nu m-ați auzit pe mine ca Marcel Ciolacu să nu fie premier. Colegii nu mi-au cerut convocarea unui BPN. Dacă se vrea un nume, se punea ieri seara. Dacă dorește cineva să convoace BPN-ul poate fi convocat.

Dacă o să vină în BPN propunerea cu două nume o să mergem cu două nume. E irelevant cine e de la PNL dacă PSD are prima opțiune de premier. Dacă PSD vrea pe cineva anume de la PNL să vină și să spună.

L-am propus pe Rafila, dar Ciolacu nu a fost de acord", a spus Florin Cîțu.

Florin Cîţu a precizat că a luat act de decizia PSD de a avea un premier în persoana lui Marcel Ciolacu, dar în acest moment nu s-a decis cine va fi primul în sistemul rotativ. „Trebuie să găsim o soluţie să mergem cu o singură persoană la consultări", a spus liderul liberal.

Liberalii s-au reunit, miercuri seară, la sediul formațiunii pentru a analiza flexibilizarea mandatului în legătură cu desemnarea premierului.

„Astăzi am luat act de decizia PSD de a avea un premier în persoana lui Marcel Ciolacu şi să înceapă sistemul rotativ, dar să fie prima propunere de la PNL. Înțeleg că au mai multe argumente", a explicat preşedintele liberal.

Întrebat de ce nu vine PNL la masa negocierilor cu un nume, Florin Cîţu a spus:

„Problema nu este numele, problema este că ambele vor să fie primele în rotativă. Spre deosebire de PSD, PNL nu impune condiţii. În acest moment, suntem de acord cu un sistem rotativ, dar nu aveam un nume", a spus Florin Cîţu.

Întrebat apoi, ce va face ca să deblocheze această situaţie Florin Cîţu a precizat că este sigur că se va găsi o soluţie.

„Trebuie să găsim o soluţie să mergem cu o singură persoană la consultări", a spus liderul PNL.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close