Premierul Cîţu îi dă afară din Guvern pe oamenii plantaţi de Ludovic Orban

de Georgiana Adam    |    12 Ian 2021   •   18:45
Premierul Cîţu îi dă afară din Guvern pe oamenii plantaţi de Ludovic Orban hepta

Premierul Florin Cîțu a eliberat din funcții mai mulți apropiați ai lui Ludovic Orban, numiţi de acesta în aparatul guvernamental pe când era şeful Executivului. Deciziile de eliberare din funcţie semnate de Cîţu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Între cei demişi se numără Daniel Dragoş Tănăsoiu, şeful Corpului de control al prim-ministrului.

De asemenea, au fost înlăturaţi următorii consilieri de stat numiţi de Orban: Tănase Stamule, Radu Nicolescu, Ionel Roiban, Sebastian Bodu, Tony Avramaescu – Romani, Dan Ştefan Meran și Vlad-Adrian Ţone.

Deocamdată, premierul Cîțu nu a făcut și numiri pe aceste posturi, menţionează G4media.

Este de remarcat faptul că şi Nicolae Ciucă, fostul premier interimar, a procedat similar şi, pe parcursul scurtului său mandat, a dat afară din guvern, luna trecută, mai mulţi funcţionari guvernamentali aduşi de Ludovic Orban.

Nicolae Ciucă a mai scăpat de doi oameni lăsaţi în urmă de Orban în guvern

Este vorba despre Cristina-Daria Buzaşu-Enache, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, înlăturată din aparatul guvernamental la mijlocul lunii decembrie 2020.

Oficial, aceasta a fost eliberată la cerere din funcţia deţinută în cadrul Cancelariei.

De asemenea, Sebastian Ioan Burduja a plecat din funţia de secretar de stat în ministerul de finanţe. Conform deciziei publicate în Monitorul Oficial, şi Burduja a fost eliberat din funcţie la cererea sa.

Cea mai cunoscută plecare din guvern, la cererea premierului interimar, este cea a lui Antonel  Tănase, secretarul general al Executivului.

Nicolae Ciucă a comentat, la momentul respectiv, că intre el şi secretarul general existau "incompatibilităţi".

Parteneri
x close