Antena 3 CNN Politică CNSAS: Unul dintre candidaţii la euroalegeri a făcut poliţie politică

CNSAS: Unul dintre candidaţii la euroalegeri a făcut poliţie politică

CNSAS: Unul dintre candidaţii la euroalegeri a făcut poliţie politică
30 Oct 2007   •   12:47

Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii a decis, în urma şedinţei de marţi, că unul dintre candidaţii la alegerile europarlamentare a fost dovedit colaborator al poliţiei politice comuniste, iar un altul a fost chemat la audieri. Potrivit unui comunicat CNSAS dat publicităţii marţi, în cazul a 59 de candidaţi s-a stabilit că nu au fost agenţi sau colaboratori ai poliţiei politice comuniste. Mircea Dinescu a precizat că membrii Colegiului CNSAS au analizat peste 40 de dosare de candidaţi la alegerile europene, 3 dintre aceştia fiind suspectaţi că au colaborat cu Securitatea ca poliţie politică.



CNSAS va invita la audieri şi doi membri ai Grupului de Dialog Social, a declarat Mircea Dinescu, după şedinţa de marţi a Colegiului. Cei doi membri ai GDS ar putea fi Călin Anastasiu şi Mariana Celac.

Zece la sută dintre candidaţii pentru euroalegeri nu ar trebui să se regăsească pe listele partidelor, deoarece nu întrunesc condiţiile de integritate pentru a accede în acest for, potrivit Coaliţiei pentru un Parlament Curat. Primarul orădean, democratul Petru Filip, locul trei pe listele pentru alegerile europarlamentare şi Marian Zlotea, locul opt deschid lista neagră a coaliţiei.

Din partea Partidului Naţional Liberal, Daniel Dăianu şi Cristian Anghel, locurile doi şi zece pe listele pentru euroalegeri sunt consideraţi incompatibili. Lui Dăianu i se reproşează că a fost trei ani ofiţer DIE, fapt care l-a făcut public abia după revoluţie, iar Cristian Anghel este cercetat de DNA.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close