Antena 3 CNN Politică Codrin Ştefănescu, scrisoare deschisă către Traian Băsescu: Eşti ultima persoană care poate vorbi despre drepturile omului

Codrin Ştefănescu, scrisoare deschisă către Traian Băsescu: Eşti ultima persoană care poate vorbi despre drepturile omului

Codrin Ştefănescu, scrisoare deschisă către Traian Băsescu: Eşti ultima persoană care poate vorbi despre drepturile omului
10 Oct 2015   •   15:08

Secretar general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, i-a adresat sâmbătă fostului președinte Traian Băsescu o scrisoare deschisă, în care arată că acesta nu "poate vorbi despre drepturile omului" pentru că le-a încălcat timp de zece ani, în timpul celor două mandate prezidențiale, scrie Agerpres.

"Ești ultima persoană din România care poate vorbi despre drepturile omului. Pentru că tu și camarila ta, timp de zece ani le-ați încălcat pe toate", spune Codrin Ștefănescu.

El afirmă, printre altele, că Traian Băsescu și susținătorii săi au folosit "instituțiile statului în interes propriu pentru a închide gura tuturor adversarilor politici", dându-i exemplu în acest sens pe Adrian Năstase, Dan Voiculescu și Gigi Becali.

Liderul social-democrat mai spune că Traian Băsescu nu a apărat niciodată "evoluția pozitivă a statului", ci dimpotrivă, dar și că a "șantajat, chiar de la tribuna Cotroceniului, un senator al României — Gabriela Firea, și pe familia acestuia, doar pentru că făcea parte din comisia parlamentară care ancheta abuzurile prin care ai dobândit (Băsescu — n.r.) moșia de la Nana".

Potrivit secretarului general adjunct al PSD, timp de zece ani, Traian Băsescu nu a "promovat decât scandaluri, conflicte, abuzuri și hoție, lăsând o națiune întreagă dezbinată".

Fostul președintele Traian Băsescu a anunțat, vineri, că s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară (PMP).

"Primul și cel mai important motiv al revenirii mele în viața politică este legat de ceea ce se întâmplă începând cu data de 22 decembrie 2014. O campanie furibundă de denigrare a celor două mandate pe care le-am avut la Cotroceni, o negare a transformărilor prin care a trecut țara în acest interval de zece ani, transformări extrem de importante care au consolidat statul de drept. Și, de asemenea, efortul uriaș pe care-l depun trusturi mass-media, dar spre surprinderea mea, instituții ale statului pe care le-am consolidat în timpul mandatelor, pentru discreditarea mea personală. De aceea, singura soluție pe care o am este să revin în viața politică, să-mi apăr și cele două mandate și să mă apăr în fața valului de denigrări ", a precizat Traian Băsescu într-o declarație la sediul PMP.

Fostul șef al statului a adăugat că un alt motiv al revenirii sale în politică este legat de drepturile omului.

"Am constatat în aceste 11 luni de la terminarea mandatului că viziunii și efortului de consolidare a instituțiilor statului trebuia să-i mai adaug ceva și n-am făcut-o. O voi face acum, ca om politic de opoziție, și anume respectul pentru drepturile omului. (...) Omul și când este vinovat are dreptul la o anchetă corectă și la un proces corect. Nu un proces determinat de campanii mass-media după care să se ia magistrații și să se ia decizii împotriva vieții, libertății unui om", a explicat Băsescu.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close