Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv!

Tăriceanu: La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv!

În ziua comemorării victimelor de la Colectiv, Călin Popescu Tăriceanu atenţionează cu privire la politizarea excesivă a acestui eveniment, precum şi la dezastrul ce încă persistă în domeniul sanitar, în ciuda eroismului cadrelor medicale. 

Tăriceanu: La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv!
de Gabriel Dano    |    30 Oct 2020   •   12:15

"Se împlinesc azi 5 ani de la tragedia de la Colectiv. O noapte neagră urmată de săptămâni și luni de agonie! Au trecut 5 ani în care am sperat ca lucrurile să se schimbe! Măcar în sistemul medical, măcar în privința infecțiilor intraspitalicești!

La 5 ani după tragedie, astăzi avem în fiecare zi câte un Colectiv! În fiecare zi 100 de români pierd lupta cu coronavirusul într-un sistem medical la fel de neprietenos, în ciuda medicilor care, ca și atunci, fac și acum adevărate acte de eroism", spune Călin Popescu Tăriceanu ăn mesajul său transmis pe Facebook.

Colectivul este folosit tot în scopuri electorale

Politicianul atrage atenţia că "la 5 ani de la tragedie, Colectivul este folosit tot în scopuri electorale".

"Atunci dl Iohannis a folosit tragedia pentru a forța demisia unui Prim-ministru care în momentul accidentului era în vizită oficială în SUA! Plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria nu a fost o recunoaștere a vreunei vinovății, ci strigătul că ceva trebuie să se schimbe. Acum, același domn Iohannis, așteaptă câteva săptămâni pentru a promulga legea care permite plata pe viață a tratamentului pentru victimele Colectiv. De ce nu a făcut-o în secunda următoare în care a primit legea de la Parlament? Ca să o folosească politic! Ca să îi păcălească pe oameni că legea i se datorează! Ca să mai ia niște voturi pentru partidul lui!", subliniază Tăeiceanu.

Concluzia este una singură: "Este o zi tristă! Pentru că, în loc să-i comemorăm pe cei dispăruți și să ne asigurăm că așa ceva nu se va mai întâmplă, asistăm neputincioși la transformarea memoriei lor în campanie electorală pentru Iohannis și partidul lui!"

×
Subiecte în articol: colectiv Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Judecătoarea Popoviciu, recuzată în dosarul accidentului de la 2 Mai
x close