Antena 3 CNN Politică ?Competenţa partajabilă? i-a ameţit pe edilii locali

?Competenţa partajabilă? i-a ameţit pe edilii locali

?Competenţa partajabilă? i-a ameţit pe edilii locali
18 Oct 2007   •   19:06

Conceptul care i-a buimăcit pe primarii şi viceprimarii adunaţi la Forumul Administraţiei Româneşti este: ?competenţa partajabilă?. Veniţi cu zecile în Capitală, edilii au fost ametiti şi de discursurile şefilor de la centru. Odată ajunşi în Palatul Parlamentului edilii au fost cuprinşi de metehnele parlamentarilor. Discursurile nu se mai terminau, astfel că s-au instalat comod în fotolii şi au dormit.

?Primarul reacţionează la ce îi spune cetăţeanul pentru că a fost ales şi vrea să mai fie ales încă odată?, spune Liviu Dragnea. Numai că şi primar fiind, la un moment dat, cedezi. Totuşi, ministrul de Interne insistă. ?Vă rog să continuăm această dezbatere şi acest tip de dialog poate pe teme ceva mai aplicate?, a continuat Cristian david discursul său.

După şedinţă, edilii erau însă buimaci de un nou concept administrat de şefii de la Bucureşti. Îmtrebaţi dacă au înţeles ce înseamnă competenţă partajabilă, primarii au dat-o în bâlbâială. ?E o competenţă cam greu de definit? a spus unul dintre participanţii la forum. Altul a preferat să recite versuri: ?Una-i lumea închipuirii cu a ei vise fericite, Alta-i lumea cea aievea care cu sudori muncite, Te încerci a scoate lapte din a lumii coaste reci.?

COMPETENŢA PARTAJABILĂ - UN CONCEPT BUCLUCAŞ PENTRU PRIMARI

Observator

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close