Antena 3 CNN Politică "PNL va apăra sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare": Condițiile impuse de liberali pentru a fi de acord cu asumarea răspunderii guvernamentale

"PNL va apăra sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare": Condițiile impuse de liberali pentru a fi de acord cu asumarea răspunderii guvernamentale

Partidul Național Liberal a transmis condițiile pe care le-a impus în coaliție pentru a vota asumarea răspunderii guvernamentale pe măsurile fiscale.

"PNL va apăra sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare": Condițiile impuse de liberali pentru a fi de acord cu asumarea răspunderii guvernamentale
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    04 Sep 2023   •   15:53

Păstrarea cotei unice de impozitare, cota de 8% a impozitului pe dividende şi pragul de 500.000 euro pentru microîntreprinderi, sunt condițiile puse de PNL pentru a susține pachetul de măsuri cu care Guvernul Ciolacu va veni în Parlament pentru angajarea răspunderii.

"PNL va apăra sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare. PNL va susține întreprinzătorii și mentinerea cotei actuale de 8 la sută a impozitului pe dividende, și păstrarea pragului de 500.000 euro pentru micro întreprinderi. PNL susține păstrarea cotei de TVA. PNL susține plata impozitului pe profit realizat de marile companii în România", transmit liberalii.

De asemenea, PNL va sustine profesiile liberale și plafonarea CASS la PFA-uri. 

"Susținem introducerea unui pachet de facilități fiscale pentru investițiile peste 50 de milioane de euro în România", arată liderii PNL.

Luni va avea loc o ședință a coaliției de guvernare.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat și măsurile de echilibrare fiscală.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close