Antena 3 CNN Politică Congresul Extraordinar al PNL, în martie. Vicepreşedintele partidului, Ludovic Orban, ar putea fi înlocuit

Congresul Extraordinar al PNL, în martie. Vicepreşedintele partidului, Ludovic Orban, ar putea fi înlocuit

Congresul Extraordinar al PNL, în martie. Vicepreşedintele partidului, Ludovic Orban, ar putea fi înlocuit
Sursa foto: Intact Images
26 Ian 2010   •   10:08


Vântul schimbării începe să se facă simţit şi în interiorul Partidului Naţional Liberal. Congresul Extraordinar al formaţiunii a fost convocat pentru luna martie de către conducerea centrală. Miza alegerilor interne nu pare, însă, să fie atât schimbarea preşedintelui Crin Antonescu, cât înlocuirea liderilor aflaţi în eşalonul doi al formaţiunii. Iar primul vizat, în acest context, este chiar Ludovic Orban, următorul membru în ierarhia partidului, după Crin Antonescu, scrie Evenimentul Zilei în ediţia de marţi.

Congresul Extraordinar al PNL, în cadrul căruia se va tranşa bătălia pentru desemnarea noii conduceri a partidului ar putea avea loc, cel mai probabil, în luna martie.

Decizia finală în acest sens îi revine Delegaţiei Permanente a PNL, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Până la alegerile interne însă, vocile critice ale mai multor lideri marcanţi din partid s-au făcut auzite în ultimele zile.

Principala nemulţumire a acestora se leagă de Ludovic Orban, actualul prim-vicepreşedinte PNL. Orban a fost criticat de către vicepreşedinţii Relu Fenechiu, Dan Radu Ruşanu şi Teodor Meleşcanu. Mai mult, aceştia propun ca postul de prim-vicepreşedinte deţinut în prezent de Orban să fie desfinţat, iar atribuţiile acestuia să fie preluate fie de preşedinte, fie de către vicepreşedinţi.

Statutul PNL prevede reducerea numărului de vicepreşedinţi de la 5 la 15, ceea ce înseamnă că cei care vor fi aleşi în aceste funcţii vor reprezenta eşalonul doi la nivelul conducerii centrale a partidului, se arată în Evz. În acest context Antonescu a dat asigurări că Orban rămâne unul dintre colaboratorii săi apropiaţi, mai scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close