Antena 3 CNN Politică Consilierii prosperă sub Videanu. Venituri de trei ori mai mari decât salariul ministrului Economiei

Consilierii prosperă sub Videanu. Venituri de trei ori mai mari decât salariul ministrului Economiei

Consilierii prosperă sub Videanu. Venituri de trei ori mai mari decât salariul ministrului Economiei
Sursa foto: Adriean Videanu
28 Mai 2010   •   18:02

Un consilier al ministrului Videanu a obţinut în luna aprilie venituri de trei ori mai mari decât salariul brut al şefului său, în calitate de reprezentant în alte structuri subordonate insituţiei. De altfel, aproape toţi consilierii lui Videanu şi-au suplimentat beneficiile financiare procedând în aceeaşi manieră.

Consilierul ministrului Economiei, Monica Maurer a reuşit performanţa de a aduna în aprilie suma de 22.083 lei, în calitate de membru al Comitetului de Finanţări, Garanţii şi Asigurări de la Eximbank. Comparativ, ministrul Economiei, Adriean Videanu, are un salariu brut de 7.643 lei.

Exemplul consilierei nu este singular la Ministerul Economiei. Cei nouă consilieri personali ai ministrului Economiei au avut în aprilie salarii brute cuprinse între 1.385 lei şi 3.876 lei, însă opt dintre ei au încasat suplimentar sume cuprinse între 47 lei şi 22.083 lei, potrivit datelor publicate vineri de instituţie.

Alţi cinci secretari de stat ai instituţiei au salarii brute de 6.691 lei. Patru dintre aceştia şi-au suplimentat veniturile din reprezentarea ministerului în "structuri constituite la nivelul altor unităţi". Pentru prestaţia lor au primit 22.092 lei, 18.500 lei, 10.296 lei, respectiv, 840 lei.

Până şi directorul de cabinet al lui Videanu, Marian Ţurlea, care are un salariu brut de 3.461 lei, a avut un venit suplimentar în aprilie de 19.750 lei. Directorul de Cabinet al ministrului este Marian Ţurlea.

La nivel de direcţii ministeriale, şeful Direcţiei generale de energie, petrol şi gaze a avut în aprilie un salariu brut de 6.954 lei, la care s-au adăugat 4.200 lei. Totodată, un director din cadrul Direcţiei de energie, al cărui salariu brut a fost de 3.846 lei, a primit pe lângă salariu, suma de 8.534 lei.

Directorii adjuncţi ai Autorităţii de management pentru programul operaţional "Creşterea competitivităţii economice", prin care sunt gestionate fonduri europene, au avut în aprilie salarii brute cuprinse 5.922 lei şi 6.192 lei, în timp ce directorul general al acestui organism a avut un salariu brut de 6.954 lei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close