Antena 3 CNN Politică Contre la dezbaterea moţiunii anti-Vlădescu: Tăriceanu face teoria ?oului în cap? pentru ?ciocoii portocalii?

Contre la dezbaterea moţiunii anti-Vlădescu: Tăriceanu face teoria ?oului în cap? pentru ?ciocoii portocalii?

Contre la dezbaterea moţiunii anti-Vlădescu: Tăriceanu face teoria ?oului în cap? pentru ?ciocoii portocalii?
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
01 Iun 2010   •   13:56

Dezbaterea în plenul camerei a moţiunii simple liberale cu tema "Programul Băsescu - PDL = curbe de sacrificiu pentru români!", nu a fost lipsită de exprimrări plastice la adresa performanţelor actualei puteri. Pentru a-şi întări afirmaţiile legate de necesitatea demisiei acestui guvern, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că oricine care "nu a fost bătut cu oul în cap" când era mic înţelege că reducerile nu sunt o soluţie, ci relansarea economică.
În opinia sa, cea mai mare economie ar fi prin plecarea PDL de la guvernare, "demisia Guvernului? putând fi ?cea mai bună măsură anticriză".
"Am avertizat Guvernul de nenumărate ori asupra unui lucru foarte-foarte simplu, simplu pentru oricine care, sigur, când era mic nu a fost bătut cu oul în cap, şi anume că, dacă economia nu va începe să producă, oricâte reduceri s-ar face nu vor fi suficiente", a spus Tăriceanu, făcând referire la momentul în care tatăl premierului Emil Boc a spart în glumă în capul fiului un ou de Paşti.
Tăriceanu a afirmat că diminuarea pensiilor şi a salariilor nu este o soluţie, ci repunerea economiei în funcţiune, prin crearea şi de economii la buget,
Tăriceanu a apreciat că România nu va progresa dacă statul va lua de la săraci şi va da la "ciocoii portocalii", acuzând faptul că "nomenclatura portocalie" este singura care prosperă într-o ţară din ce în ce mai săracă. Tăriceanu a mai învinuit Guvernul că a ţinut-o cu minciuni şi cu "raportări false".
La rândul lor, reprezentanţii PDL au criticat moţiunea PNL, deputatul Constantin Dascălu susţinând că este un "model de ipocrizie şi impostură în politică", iar textul, nedocumentat.
Deputatul PDL a adus în discuţie şi performenţele guvernării PNL, arătând că liberalii au dus o politică iresponsabilă, antieconomică, iar măsurile adoptate au fost "de un populism absurd". Democrat-liberalul a apreciat că prima mare greşeală a Guvernului Boc a fost că "nu a deferit justiţiei pe cei responsabili de dezastru" din guvernarea anterioară.
Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a dat şi el replica acuzaţiilor aduse de către liberali, declarând de la tribuna plenului Camerei că moţiunea simplă "nu are legătură cu realitatea, ignoră efectele şi vine cu soluţii fanteziste sau copiate din ceea ce face Guvernul în acest moment".
"Totul va fi public, totul va fi afişat pe site-ul ministerelor, veţi vedea salariile din sectorul bugetar", le-a spus ministrul Finanţelor deputaţilor după ce a arătat că "ceea ce face Guvernul în acest moment este să spună adevărul".
El a atras atenţia că era foarte uşor ca în următoarele şase luni Guvernul să mintă, dar că Executivul a preferat să spună adevărul, arătând printre altele că există un deficit structural al sistemului de pensii.
De asemenea, Vlădescu a arătat că va fi modificată structura ANAF şi că se doreşte capitalizarea CEC şi Eximbank. "Da, vom modifica structura ANAF. Da, informatizăm. Da, vrem să capitalizăm CEC, vrem să capitalizăm Eximbank. Da, capitalizăm fondurile de garantare", a precizat Vlădescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciolacu: "România se prăbușește dacă nu are acces la fondurile europene"
x close