Antena 3 CNN Politică Controverse pe tema moţiunii PSD

Controverse pe tema moţiunii PSD

Controverse pe tema moţiunii PSD
04 Sep 2007   •   08:26

Teoretic, Parlamentul şi-a reluat luni activitatea, după două luni de vacanţă. Senatorii şi deputaţii nu s-au grăbit să vină la serviciu. 170 de parlamentari au lipsit de la prima şedinţă. Subiectul zilei, pe holurile Parlamentului, a fost moţiunea de cenzură cu care PSD ameninţă guvernul. PRM şi PC au anunţat deja că nu vor susţine acest demers. Până acum, doar liberal-democraţii au spus clar că votează pentru moţiune, în vreme ce democraţii sunt prudenţi şi vor mai întâi să vadă ce conţine documentul.

Nici în partidul care a iniţiat moţiunea, PSD, lucrurile nu sunt clare. Potrivit unor surse din partid, unii dintre parlamentarii social-democraţi nu cred în şansele acestui demers şi ar vrea să voteze împotrivă, încurajaţi probabil de declaraţiile preşedintelui de onoare, Ion Iliescu. Senatorul Iliescu spune că partidul nu are nimic de câştigat de pe urma moţiunii. Iliescu a mai spus că abandonarea moţiunii nu ar fi considerată o dovadă de slăbiciune. Secretarul general al PSD Titus Corlăţean a precizat însă că PSD nu va renunţa la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Democraţii au declarat că, în principiu susţin moţiunea, dar au decizia o lua după ce moţiunea va fi depusă. Liberal-democraţii, în schimb, sunt decişi - susţin necondiţionat moţiunea PSD.

Liderul conservatorilor crede că moţiunea anunţată de PSD împotriva Guvernului este o greşeală. Dan Voiculescu a mai precizat că şansele moţiunii PSD sunt cu atât mai mici cu cât orice mişcare din Parlament este coordonată de la Palatul Cotroceni.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, crede că moţiunea de cenzură anunţată de social-democraţi nu va mai fie depusă în Parlament.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close