Antena 3 CNN Politică De ce nu poate crește vârsta de pensionare în România. Explicația purtatorului de cuvânt al PSD

De ce nu poate crește vârsta de pensionare în România. Explicația purtatorului de cuvânt al PSD

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a explicat de ce nu poate fi majorată vârsta de pensionare în România. Acesta a precizat că, potrivit Eurostat, speranţa de viaţă în ţara noastră a scăzut anul trecut cu 1,4 ani.

De ce nu poate crește vârsta de pensionare în România. Explicația purtatorului de cuvânt al PSD
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    02 Feb 2022   •   11:35

Potrivit aceluiaşi studiu Eurostat, speranţa de viaţă sănătoasă în România este printre cele mai mici din UE. Un român trăiește sănătos după pensionare, în medie, 6 ani şi jumătate.

„De ce nu poate creşte vârsta de pensionare în România. Prima ştire şocantă este că anul trecut speranţa de viaţă a scăzut cu 1,4 ani, conform datelor Eurostat. Al doilea argument vine din faptul că trebuie analizată speranţa de viaţă sănătoasă, un indicator ce vorbeşte despre calitatea vieţii în ultimii ani (cât de sănătos eşti).

În România un bărbat ajuns la pensie mai trăiește sănătos 6 ani și jumătate, în Germania (vârsta de pensionare este mai mare cu 7 luni) dar durata de viață sănătoasă este de 11 ani și jumătate. În Spania 12 ani și jumătate, iar în Polonia 8.

La femei vârsta de pensionare este mai mare sau egală cu cea din țările Europei Centrală și de Est, dar pensionarele trăiesc mai puțin sănătos comparativ cu celelalte țări.”, a scris Radu Oprea pe Facebook.

Mesajul lui Radu Oprea vine după ce în spațiul public a apărut informația potrivit căreia, în cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL, premierul Nicolae Ciucă și Florin Cîţu au prezentat un plan de creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani.

De ce nu poate crește vârsta de pensionare în România❓ Prima știre șocantă este că anul trecut speranța de viață a...

Posted by Stefan Radu Oprea on Tuesday, February 1, 2022

 

×
Subiecte în articol: pensionare România Radu Oprea pensie
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close