Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: E jenant să vii să spui ce vrea să audă rivalul

Crin Antonescu: E jenant să vii să spui ce vrea să audă rivalul

Crin Antonescu: E jenant să vii să spui ce vrea să audă rivalul
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Ian 2013   •   13:48

Crin Antonescu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu caută să dezbine partidul.

"Mi se pare, însă, cu totul şi cu totul întristător faptul că cineva care, din motive pe care nu le comentez, nu candidează la Congres, nu a candidat la un post de ministru, care nu foloseşte discuţiile permanente din forurile partidului în care este membru, pentru a putea propune, candida, face declaraţii de natură evident să afecteze poziţia şi imaginea PNL şi imaginea USL", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu a arătat că nu este de acord cu excluderea lui Tăriceanu, aşa cum au sugerat alţi colegi, în schimb fostul premier "ar trebui să se hotărască dacă mai vrea să fie în partid sau nu".

El a menţionat că tema candidatului la alegerile prezidenţiale din partea USL nu este una de actualitate şi a amintit că, în cadrul Uniunii, nişte congrese au stabilit "foarte clar" asupra candidaturii la viitorul scrutin.
   
"În PNL această chestiune a fost tranşată, în partidele din USL, în USL a fost tranşată", a adăugat liderul PNL.



Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu propune ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern, aşa cum se întâmplă în alte ţări, menţionând că cel desemnat va trebui să aibă şansele cele mai mari de a obţine mandatul prezidenţial.
   
"Propunerea mea e ca în PNL desemnarea candidatului (la Preşedinţie, n.r.) să se facă printr-un scrutin intern", a spus Tăriceanu, vineri, într-o conferinţă de presă.
   
Tăriceanu a apreciat că în organizarea alegerilor interne în PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale ar trebui să se desfăşoare cel mai devreme în martie 2014, precizând că această idee ar duce la modernizarea necesară partidului.
   
"Aceste alegeri interne (pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, n.r.) trebuie organizate nu mai devreme de martie 2014. Nu există niciun fel de raţiune pentru a le organiza mai devreme, în ţările democratice în care se practică acest sistem se organizează că puţine luni înainte de alegerile propriu-zise. În Statele Unite ele se organizează exact în toiul verii, sunt cele două convenţii. Orice alt sistem, orice altă încercare de a stabili candidatul de pe acum ar însemna o acţiune prematură şi care, după părerea mea, s-ar constitui într-o mare eroare. Ar însemna că a renunţa la această formulă înseamnă că ratăm ceea ce numesc eu modernizarea partidului şi posibilitatea de a motiva membrii noştri sau alţi oameni care doresc să se alăture PNL", a afirmat Tăriceanu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close