Antena 3 CNN Politică Cristi Preda: Actuala coaliţie trebuie să se destrame şi se va destrăma

Cristi Preda: Actuala coaliţie trebuie să se destrame şi se va destrăma

Cristi Preda: Actuala coaliţie trebuie să se destrame şi se va destrăma
Sursa foto: cristi preda
01 Sep 2009   •   09:27

Fostul consilier prezidenţial şi actual eurodeputat Crisiti Preda apreciază că actuala coaliţie de guvernare nu va rezista foarte mult. De asemenea, el susţine că o alianţă între PDL-PNL ar fi fost mult mai potrivită.
Acesta aprecia că ?anul 2009 e un an politic pierdut. Separarea alegerilor legislative de cele prezidenţiale a dus la un soi de îngheţ pe care lumea românească nu l-a mai cunoscut. Deciziile esenţiale sunt amânate până după deznodământul alegerilor din noiembrie. Coaliţia PDL-PSD a fost făcută cu gândul la momentul în care va fi desfăcută?.

Într-un interviu pentru inpolitics.ro, Preda sublinia că actuala ?coaliţie guvernamentală trebuie să se rupă dacă membrii ei nu votează la fel. E un rezultat natural. E prost dacă nu se întâmplă aşa?.
În plus sublinia că menţinerea înţelegerii dintre cele două formaţiuni e importantă până ce se trece peste hopul crizei şi este posibil însă ca alegerile prezidenţiale să forţeze ruperea coaliţiei.

În plus fostul consilier recunoaşte că ?o guvernare de dreapta, adică o coaliţie PNL-PDL, ar fi fost preferabilă înţelegerii dintre PDL şi pesedişti. Aşa cum s-a văzut la alegerile europene din iunie, criza actuală a avut drept efect consolidarea dreptei în întreaga Europă. Ar fi fost bine ca şi la noi să fie aşa. Mai ales că din 2007 încoace partidele de dreapta, deşi sunt divizate, au împreună majoritatea la urne?.
El consideră că divizarea dreptei rămâne un element fundamental al scenei politice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: consilier prezidential
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close