Antena 3 Politică Cristian Tudor Popescu: Klaus Iohannis a făcut un gest politicianist ieftin

Cristian Tudor Popescu: Klaus Iohannis a făcut un gest politicianist ieftin

22 Ian 2017   •   20:29
Cristian Tudor Popescu: Klaus Iohannis a făcut un gest politicianist ieftin

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu dezaprobă gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a se alătura protestatarilor din Piața Universității din Capitală.

„Nu s-a dus acolo decât pentru a câștiga niște capital politic, niște încredere populară în zona aceasta a opoziției față de PSD. Dânsul poate să facă conferințe de presă la Cotroceni, poate să facă interviuri televizate, în care să își exprime poziția față de aceste ordonanțe (privind grațierea și modificarea Codului Penal, n.r.). Mi se pare corectă această poziție, faptul că a cerut guvernului să renunțe la ordonanțe. Dar faptul că a venit și s-a frecat de mulțime îmbrăcat în geacă roșie, în seara asta, este un gest politicianist ieftin”, a apreciat Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.ro.

„Este remarcabil ce fac oamenii care au ieșit din proprie voință să manifesteze împotriva unor acte cum sunt acele ordonanțe care favorizează infractorii. Este un lucru democratic și frumos, înseamnă că nu a murit încă spiritul Colectiv. Dar eu nu voi fi acolo, pentru că un gazetar nu are ce căuta acolo să manifesteze. Poate, eventual, să acopere evenimentul. Dar nu are ce căuta să militeze, să strige lozinci”, a adăugat jurnalistul.

Câteva mii de persoane s-au adunat duminică seara în Piaţa Universităţii din Capitală, dar și în alte orașe din țară, pentru a protesta faţă de modificările care ar putea fi aduse legislaţiei penale. Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close