Antena 3 Politică Cristoiu, teorie explozivă: Ce capcană a întins PNL în această perioadă

Cristoiu, teorie explozivă: Ce capcană a întins PNL în această perioadă

de Gabriel Dano    |    17 Iul 2020   •   16:40
Cristoiu, teorie explozivă: Ce capcană a întins PNL în această perioadă
Sursa foto: Antena 3

Ion Cristoiu afirmă că ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul dă bani presei, modificată şi adoptată recent de Parlament, este o capcană prin care opinia publică îşi pierde încrederea în mass-media. Și pentru PSD dă dovadă în acest caz de naivitate, având impresia că votul din Parlament îl protejează.

Potrivit jurnalistului, OUG este o lovitură groaznică dată presei, iar aprobarea acestei ordonanţe de către majoritatea parlamentară pesedistă arată că aceasta nu a înţeles două lucruri: presa nu e a lor şi nu vor fi neapărat protejaţi dacă au făcut pe plac Guvernului PNL.

„Cei de la PSD, nici Ciolacu nu au înţeles nimic. Nu au înţeles acest lucru: presa nu e a lor, este fie alcătuită din divizia presă, unităţi militare, fie cum spun eu, unităţi de lucru din restul presei independente. SRI nu are nevoie să aibă toate televiziunea, toată Antena 3, au acolo 2-3 puncte de lucru, 2-3 emisiuni prin care îşi rezolvă problemele. Nu au avut curaj să respingă această ordonanţă de urgenţă, ba chiar au sporit această iluzie că dacă au fost de acord acum cu Guvernul PNL, presa, care a primit bani, va fi de treabă şi cu ei şi că dacă ar fi respins ordonanţa de urgenţă, atunci presa s-ar fi năpustit asupra lor. Asta ne confirmă ceea ce v-am spus de vreo două-trei ori până acum că, de fapt, nu avem opoziţie”, spune Ion Cristoiu.

Jurnalistul afirmă că Guvernul nu a urmărit să câştige presa de partea sa şi că Ordonanţa trebuia contestată la Curtea Constituţională deoarece este vorba despre publicitate.

„Deci aici avem o iluzie a PSD, şi doi, şi o iluzie a Guvernului. Această negustorie cu presa de fapt nu a urmărit câştigarea presei de către PNL pentru ca în campanie electorală sau acum, în perioada gestionării pandemiei să fie de partea lor. Pentru că, dacă aţi observat, contractele constau în a publica un spot cu una cu mască. Din punctul acesta de vedere trebuia contestat din start la CCR pentru că nu e vorba de informare, e vorba de publicitate. Adică Guvernul putea să facă acelaşi lucru închiriind spaţiu la companiile de publicitate şi ele decideau ce şi cum”, a mai spus Ion Cristoiu.

În opinia sa, efectul acestei negustorii va fi neîncrederea opiniei publice nu în campania Guvernului, ci în presă.

„Această negustorie făţişă a Guvernului a fost o capcană întinsă presei de PNL şi în felul acesta opinia publică a devenit neîncrezătoare în presă, nu în campania Guvernului. Nu cred că am mai pomenit în istoria presei româneşti nişte nărozi aşa de mari. Sigur, au luat şi nişte bani. Ca mogulii, că mogulii au hotărât, banii în buzunarul lor se duc, nu sunt bani ai jurnaliştilor. Cred că intenţia Guvernului a fost perfidă. Şi anume să compromită presa asta, că e cumpărată, pentru că dacă aţi observat cei mai mulţi bani s-au dus la presa aşa-zis pesedistă, antipenelistă şi atunci nimeni nu mai crede în presă pentru că, de fapt, ei au o altă parte importantă a presei care nu ascultă de contracte, ascultă de ordine”, a punctat jurnalistul.

I

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close